Zavřít reklamu

V posledních letech se snaží stále více výrobců smartphonů zdokonalit fotoaparáty svých vlajkových lodí. Fotoaparáty u smartphonů totiž došly již tak daleko, že se jimi dají pořídit opravdu úchvatné záběry, které na první pohled nerozeznáte od záběrů ze zrcadlovky. Zatímco však trendem minulých pár let byly fotoaparáty duální, budoucnost patří podle všeho třem a více objektivům.

První vlaštovku se třemi objektivy představil před nedávnem čínský Huawei, který je vnukl svému novému modelu P20 Pro. Že měla implementace třetí čočky smysl pak P20 Pro potvrdil prakticky ihned poté, co se dostal do rukou recenzentů. Fotografie z jeho fotoaparátu, který se chlubí 40 Mpx objektivem se světelností f/1.8, 20 Mpx objektivem se světelností f/ 1,6 a 8 Mpx objektivem se světelností f/2,4 jsou totiž opravdu velmi povedené a hlavně za zhoršených světelných podmínek podle mnoha recenzentů nepřekonatelné. Novému P20 Pro tak kouká na záda například i nedávno korunovaný král fotomobilů Galaxy S9+. Zdá se tedy, že je použití tří objektivů pro zdokonalení kvality fotografií nevyhnutelné.

S duálním fotoaparátem u iPhonu X bychom se tak mohli již brzy rozloučit: 

Podle tajwanského portálu Economic Daily News si je Apple této skutečnosti vědom a na iPhonu se třemi objektivy již dokonce pracuje. První jablečný telefon s touto technologií by pak měl světu představit již příští rok. Ačkoliv o této novince nevíme takřka nic, měla by podle zdrojů již zmíněného portálu disponovat pětinásobným zoomem, který bude s největší pravděpodobností optický. Díky třem objektivům by se mohly výrazně zlepšit fotografie a videa z iPhonu za horšího světla.

Ačkoliv zní tato zpráva velmi zajímavě, měli bychom jí brát zatím se značnou rezervou. Žádný jiný zdroj totiž použití trojitého fotoaparátu zatím neprozradil. Na druhou stranu je však svět nyní zaměstnán spíše zjišťováním detailů o modelech letošních, takže je poměrně jasné, že modely pro následující roky jdou lehce stranou. Pokud se však Applu skutečně podaří trojitým objektivem své fotky a videa posunout na další úroveň, zlobit se určitě nebudeme. Doufejme však, že se tato novinka povede i po designové stránce. Minimálně vertikálně orientovaný duální fotoaparát iPhonu X se totiž setkal spíše s kritikou. 

iphone tri objektivy

Dnes nejčtenější

.