Zavřít reklamu

Dámy a pánové, je to tu. Poté, co jsme vás včera ve večerních hodinách informovali o tom, že se dnes nejspíš dočkáme představení nové barevné varianty loňských iPhonů 8 a 8 Plus, se tato slova skutečně naplnila. Jablečná společnost představila před malou chvílí skrze tiskovou zprávu červenou nebo chcete-li (PRODUCT) RED variantu svých jablečných telefonů.

Letošní (PRODUCT) RED edice se od té loňské lehce liší. Zatímco jsme se totiž u iPhonů 7 a 7 Plus dočkali červeno-bílé kombinace, která se setkala u mnohých uživatelů s kritikou, “osmičky” již Apple přebarvil do červeno-černé. Nutno podotknout, že černý předek vypadá na “osmičkách” opravdu skvěle. Kombinace se skleněnými červenými zády působí na první pohled skutečně luxusním dojmem, který určitě osloví nejednoho zájemce o nový iPhone. Koupí této verze navíc přispějete Globálnímu fondu na boj proti nemocem HIV/AIDS. Tomuto fondu již Apple za celkem 12 let partnerství přispěl více než 160 milionů dolarů, což z něj dělá nejštědřejšího dárce mezi společnostmi. 

Vraťme se ale zpět k novým iPhonům. Ty bude Apple nabízet jak v 64GB, tak i ve 256GB variantě, přičemž cena odstartuje na 699 dolarech a bude s tou, za kterou Apple prodává své loňské iPhony 8 a 8 Plus, shodná. V České republice by tak měl (PRODUCT) RED iPhone začínat na 20 990 korunách. Objednávky by na něj měl Apple začít přijímat již zítra, tedy 10.4. Minimálně screenshot, který se nám podařil zachytit před pádem webu Applu (který při psaní tohoto článku přetrvával) tomu nasvědčuje. Co se však týče doručení, o tom zatím bohužel příliš informací nemáme. Apple totiž ve své tiskové zprávě Českou republiku ani Slovensko nezmiňuje, ale pravděpodobně je zařadil do “dalších zemí”, které se červených iPhonů dočkají později v dubnu. První šťastlivci v zahraniční by se pak měli dočkat svého červeného krasavce již 13. dubna. 

red cz

“Tato speciální edice (PRODUCT) RED iPhone nabízí úžasnou kombinaci červené a černé. Nabízí však také příležitost ovlivnit šíření HIV a AIDS,” řekl šéf produktového marketingu Applu, Greg Joswiak. “iPhone 8 a 8 Plus zpelšují vše, co milujeme na iPhonech. Retina HD displeje jsou krásnější než kdy předtím, tepe v něm nejsilnější a nejchytřejší čip A11 Bionic a díky pokročilému fotoaparátu zvládá neuvěřitelná videa a fotografie. Jsme hrdí na to, že podporujeme kampaň (RED).” 

Pokud tedy pokukajete po novém iPhonu, určitě byste měli nad červenou “osmičkou” popřemýšlet. Nejen že skvěle vypadá, ale má i velmi kvalitní hadrwarovou výbavu. Ať už se jedná o zmíněný displej, čip A11 Bionic či velmi kvalitní fotoaparát, se vším budete nadmíru spokojeni. 

iphone 8 fb

Dnes nejčtenější

.