Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co svět obletěla velmi zajímavá zpráva o tom, že se Apple zabývá vývojem vlastní špičkových náhlavních sluchátek. Pokud by se mu tento produkt skutečně podařil vytvořit, dokonale by doplnil jeho nynější nabídku audio produktů, která nyní skýtá reproduktor HomePod a velmi oblíbená sluchátka AirPods. Dokážete si však představit, jak by tato nová sluchátka mohla vypadat?

Přesně tuto otázku si položili před pár dny designéři z Curved, kteří následně svou vizi ztvárnili do parádních konceptů. Ty již na první pohled vychází alespoň částečně z designu HomePodu, některé prvky na nich však mohou připomínat i náhlavní sluchátka od Beats, která má Apple též pod svými křídly. Ostatně, v galerii pod tímto odstavcem si je můžete detailně prohlédnout.

Jak můžete vidět, designéři obarvili sluchátka jak do šedé, tak i do bílé barvy přesně jako tomu je u HomePodu. Velmi zajímavě je pak řešeno nabíjení, které by mohlo být bezdrátové přes dock. Ten můžeme znát například z Apple Watch, které se též nabíjí pouhým připnutím k magnetické koncovce kabelu, což je samozřejmě velmi jednoduché. Otázkou zůstává, jak by Apple vyřešil ovládání. Je velmi pravděpodobné, že by sluchátka podporovala Siri, která je však v některých situacích nevyužitelná. Jelikož ale nabízí náhlavní sluchátka na každé straně opravdu velký prostor, do kterého lze implementovat různé ovládací prvky, nejspíš by s ovládáním problém  nebyl.

Je velmi těžké odhadnout, kdy bychom se mohli podobných sluchátek skutečně dočkat. Jelikož je však Apple v tomto směru již poměrně zkušený, protože získal spousty zajímavých poznatků při vývoji AirPods a HomePodu, nemuseli bychom čekat úplně dlouho. Vše ale ukáže až čas. 

hajek-apple-headphone-hp10

Dnes nejčtenější

.