Zavřít reklamu
Facebook trápí další problém. Útočníci před pár dny začali z profilů uživatelů na sociální síti hromadně stahovat dostupná data. Facebook to vyhodnotil jako pokus o zneužití a dočasně zablokoval některé možnosti vyhledávání, aby tak zabránil dalším útokům. Útočníci měli zneužít funkci vyhledání osob pomocí emailu a telefonního čísla.

„Zaznamenali jsme pokusy o dolování dat z profilů,“ uvedl v rozhovoru generální ředitel Mark Zuckerberg. „Pokud jste měli funkci vyhledávání podle e-mailových adres či telefonních čísel zapnutou, lze se domnívat, že ji někdo někdy mohl zneužít a získat tak z vašeho profilu veřejné osobní informace,“ dodal. Samozřejmě ale platí, že se útočníkům podařilo z účtů získat pouze to, co měli jejich majitelé na profilech povoleno. Pokud tedy máte svůj profil řádně zabezpečen a cizím osobám se zobrazují jen některé strohé informace, obávat se nemusíte.

Zajímavé je i to, že tuto možnost vyhledávání umožňoval Facebook opravdu velmi dlouho a nikdo si na ní nestěžoval. Nedávný skandál však nejspíše zapříčinil to, že si útočníci snaží „odnést“ na poslední chvíli co nejvíce dat, než se Facebook rozhoupe k zavedení striktnějších opatření.

facebook-76536_1920

Zdroj: iDnes

Více bleskovek

.