Zavřít reklamu

O tom, že se snaží být Apple co nejvíce šetrný k životnímu prostředí, jsme vás na našem webu informovali již mnohokrát. Svůj postoj se proto rozhodl ukázat i nyní, kdy se v USA řeší zrušení “Plánu čisté energie, který se rozběhl ještě za éry minulého prezidenta.

Agentura Reuters dnes získala dopis, který zaslal Apple příslušným orgánům. V tom jablečná společnost poukazuje na to, že zrušení “Plánu čisté energie”, který si klade za cíl snížit emise a zlepšit tak kvalitu životního prostředí, se může mnohých společností poměrně citelně dotknout. Mnohé z nich totiž začaly investovat do obnovitelných zdrojů energie, díky kterým by limity plnily. Tyto investice by však přišly svým způsobem naprosto vniveč. Právě Apple totiž obnovitelné zdroje energie hojně využívá. Ostatně, i celý Apple Park je zásobován právě jimi. 

Proti Applu však stojí silní nepřátelé v čele s Donaldem Trumpem. Nynější americký prezident si totiž s ochranou klimatu hlavu v žádném případě neláme, jelikož ropný, plynárenský a uhelný průmysl podporuje. Právě toto smýšlení je však diametrálně odlišné od toho jablečného. 

Není to však jen ochrana životního prostředí, v čem musel hledat Apple s Trumpem společnou řeč. Nedávno se totiž USA rozhodlo uvalit na výrobky z Číny dovozní clo a právě to se mohlo Applu, který v zemi montuje své produkty, nepříjemně dotknout. Naštěstí se však podařilo vyjednat pro mnohé společnosti lepší podmínky, takže se žádné zdražování či podobné věci v důsledku vysokých cel konat nebude.  

apple_earth_day_2017e28093liam_reincarnation

Dnes nejčtenější

.