Zavřít reklamu

Včera jsme vás na našem webu informovali o revoluci, kterou podle zjištění agentury Bloomberg chystá Apple zhruba za dva roky u svých iPhonů provést. Podle dostupných zpráv totiž pracuje na  displeji, který bude možné ovládat pomocí gest nad ním. Ve zkratce to tedy znamená, že dotykové ovládání smartphonu by již nebylo alespoň pro pár funkcí potřeba. Krom tohoto speciálního displeje pak prý Apple přemýšlí i nad změnou tvaru svých telefonů, které by rád zakřivil.

O změnách tvaru iPhonu jsme v minulých měsících slyšeli již několikrát. Některé úniky totiž naznačují, že Apple s touto novinkou skutečně koketuje a v budoucnu by nám rád představil dokonce i ohebný iPhone s flexibilním displejem. K představení tohoto typu smartphonu je však samozřejmě ještě dlouhá cesta, na které je nutné překonat celou řadu převážně technologických překážek. Jako jakýsi mezistupeň, kterým by se svému cíli přiblížil, by tak mohl vyvinout lehce zakřivený iPhone bez možnosti jakéhokoliv dalšího ohýbání. Že si nic takového nedokážete představit? Nevadí. V naší galerii pár konceptů, díky kterým si budete moci udělat lepší představu, naleznete. 

Tak co, jak na vás takto vypadající iPhony působí? Přiznám se, že i na mě poměrně zvláštně. Zadní strana sice vůbec špatně nevypadá, předek s výsuvným spodním krytem však zrovna oku nelahodí a jen zbytečně telefon v ruce zvětšuje. Z moderního iPhonu by se tak mohl stát kvůli takovémuto řešení spíš jakýsi nepovedený retro kousek.

Těžko v tuto chvíli říci, zda nám Apple skutečně iPhone se změněným tvarem v budoucnu představí či nikoliv. Je totiž sice možné, že si s podobnými prototypy skutečně pohrává a zkouší, zda by byly vhodné, v konečném důsledku od nich však může samozřejmě upustit a světu je nepředstavit. Vše tak ve výsledku ukáže až čas.

curved iphone fb

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.