Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že obliba hudebních streamovacích služeb ve světě neustále roste. Díky této službě mají totiž její uživatelé za určitý poplatek jako na dlani prakticky jakoukoliv hudbu ve skvělé kvalitě. Jediné, co potřebují, je připojení k internetu, které však má ve svém mobilním telefonu v této době téměř každý. Asi se tak nebudete divit, že ze stále se zvyšující obliby profituje i jablečná služba Apple Music.

Ačkoliv se v tuto chvíli nemůže co do počtu uživatelů rovnat se svým největším konkurentem Spotify, jeho růst je vskutku impozantní. Zhruba před dvěma týdny prozradil na festivalu SXSW přední představitel Applu, Eddy Cue, že má Apple Music asi 38 milionů platících posluchačů a zhruba 8 milionů dalších posluchačů ve zkušební době. Už toto číslo bylo velmi zajímavé a mnozí jej označovali za obrovský úspěch Applu.

V průběhu dneška se však na Twitteru objevila zpráva Stevena Huona z francouzské pobočky Applu, který se pochlubil tím, že Apple Music pokořilo hranici 40 milionů platících posluchačů. Za pouhé dva týdny se tak základna Apple Music rozrostla o neuvěřitelné 2 miliony uživatelů, což jen potvrzuje jeho velmi dobrý růst, který by mohl v následujících pár letech potrápit i Spotify. To si sice drží od Apple Music stále solidní odstup, protože je jeho posluchačská základna zhruba dvojnásobná, podle některých odhadů by jej však mohl Apple minimálně v USA překonat již letos v létě. 

Růstu Apple Music by mohl velmi výrazně pomoci i chystaný video obsah Applu, který by mohla jablečná společnost distribuovat zprvu právě na této streamovací platformě. Ostatně, první vlaštovky už na Apple Music vysílá, takže bychom se dalších seriálů na něm dočkat skutečně mohli. Zda k tomu však Apple skutečně přistoupí ukáže až čas. 

apple music

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.