Zavřít reklamu

To, že sa spoločnosť Tesla topí v problémoch mesiač čo mesiac nie je žiadnou novinkou.  Spoločnosť však hlási rekordné čísla týkajúce sa produkcie vozidiel Tesla Model 3.

Informáciu o presiahnutí hranice 2000 vozidiel Modelu 3 behom jedného týždňa priniesol pre širokú verejnosť žurnalista Ed Niedermeyer na svojom Twitteri. Jedná sa o email priamo od hlavy spoločnosti Elona Muska, ktorý v ňom gratuluje zamestnancom k spomínanému úspechu. Išlo o vnútorný email spoločnosti, no vďaka redaktorovi The Daily Beast si ho môžu prečítať aj ľudia mimo kruhov firmy Tesla.

Elon v správe adresovanej svojim pracovníkom odkazuje:

„Presiahnuť hranicu 2000 vyrobených kusov Modelu 3 behom jediného týždňa bolo extrémne náročné, no dokázali sme to. Ak veci pôjdu podľa plánu, pokojne sa nám podarí prehupnúť sa cez 7 dňový úsek. 

Okrem toho je celý produkčný systém Tesly postavený na pevnom základe, vďaka čomu budeme schopní prekročiť číslo 4000 v počte vyrobených kusov Modelu 3, S a X (spolu) týždenne. To znamená zdvojnásobenie tempa od roku 2017! Verím, že do konca tohto roka budeme produkovať vozidlá minimálne štvornásobnou rýchlosťou ako minulý rok. 

Trvalo 5 rokov dosiahnuť produkciu 2000 kusov týždenne pre Model S a X, no v prípade Modelu 3 to bolo iba 9 mesiacov. Ohromujúci pokrok!“

K emailu od Elona Muska, ktorý Niedermeyer uverejnil, bol pridaný aj screenshot popisujúci  program výkonnostného zrýchlenia pre pracovníkov spoločnosti.  Podľa informácií by mal byť program zavedený už od začiatku tohto týždňa, teda od 2. Apríla. Program sa má zameriavať na zvýšenie výkonnosti odvedenej práce a celkového cieľa, ktorý sa Tesla snaží dosiahnuť pri produkcii vozidiel.

Z mailu od Elona Muska teda vychádza, že firme sa pravdepodobne podarí splniť cieľ pre prvý kvartál. Tento cieľ zahŕňa produkciu Modelu 3, ktorá sa vyšplhala na 300 kusov za deň. Tesla teda má výborne našliapnuté ku kroku skrátiť čakaciu lehotu na dané modely a posunúť výsledné číslo produkcie vozidiel o niekoľko percent.

Tesla Model 3

Zdroj: teslarati

Dnes nejčtenější

.