Zavřít reklamu

Že by se rád Apple osamostatnil a spoustu komponent pro své produkty by si rád vyráběl sám jsme vás na našem webu informovali již několikrát. Skvělým příkladem můžou být například OLED displeje pro iPhone X, které nyní Apple odebírá od svého úhlavního konkurenta, společnosti Samsung, které tím samozřejmě do její kasy posílá nemalé peníze. Toho by se však rád vyvaroval na všech frontách a proto se snaží potají vyvíjet své vlastní komponenty, kterými by mohl ty stávající od různých světových dodavatelů nahradit. A jedním z nich by mohly být i procesory v chystaných Macích.

V minulosti jsme již pár náznaků, které hovořily o vývoji vlastních procesorů pro použití v budoucích Macích, slyšeli. S velmi zajímavou zprávou pak včera večer přispěchala i agentura Bloomberg, která tuto snahu Applu potvrdila. Díky jejímu zdroji navíc víme například i to, že prvních procesorů z dílny Applu bychom se mohli v jablečných počítačích dočkat již v roce 2020. Pokud by se Applu skutečně procesory pro počítače vytvořit podařilo, byla by to poměrně solidní nepříjemnost pro nynějšího dodavatele jeho procesorů, společnost Intel. Ta by se totiž musela po provalení skandálu s vadnými procesory umožnující průnik do systémů oklepat z dalšího direktu. 

Podle zdroje Bloombergu nese projekt interní označení “Kalamata” a je stále v rané fázi vývoje. Nicméně za dva roky může být samozřejmě vše jinak. Ostatně, tento názor zastávají i akcionáři, kteří se začali od Intelu po této zprávě pomaličku odklánět, čímž se akcie společnosti začaly pozvolna propadat. 

Bude velmi zajímavé sledovat, jak si Apple při vývoji svého vlastního procesoru pro Macy povede a zda se jeho vývoj skutečně podaří zdárně dokončit. Faktem však je, že úspěch tohoto projektu by mohl Applu ve zdokonalování jeho počítačů obrovsky pomoci, díky čemuž bychom mohli z budoucích Maců vytěžit daleko více než nyní. Vše ale ukáže až čas. 

iMac-with-Retina-5K-FB

Dnes nejčtenější

.