Zavřít reklamu

Terminál, terminál, terminál… Tak kouzelné místo, plné textu a ničeho jiného. Abyste terminálu porozuměli, musíte být doopravdy velicí profesionálové, například jako já. Tento článek jsem si v zásobě nechával doopravdy velmi dlouhou dobu a přemýšlel jsem nad tím, zda-li vůbec se s vámi o něj podělím. Po dvoudenním meetingu se všemi členy Letem světem Applem jsme se nakonec rozhodli, že článek pro vás připravím. Stálo to opravdu hodně času a strašně moc sil, jelikož tohle rozhodnutí bylo právě jedno z největších (ne-li největší) v historii celého magazínu Letem světem Applem. Dámy a pánové, je mi obrovskou ctí, abych vám v dnešním návodu ukázal ten nejlepší a nejvyužitelnější terminálový příkaz, který kdy v macOS existoval.

Nebude to ale jen tak, musíme se k aktivaci tohoto příkazu opravdu hodně připravit. Doporučuji se prvně posilnit nějakým dobrým jídlem, v tom lepším případě alkoholem. Pokud totiž tento příkaz využijete špatně a nebo se vám nepovede na první pokus správně napsat, tak by s vámi mohl být konec. Pojďme se na to tedy společně podívat.

Podoba příkazu a jeho aktivace

Nejprve je třeba otevřít aplikaci Terminál. Můžete tak učinit buď pomocí lupy, která se nachází v pravé části horní lišty. Tato lupa aktivuje Spotlight, do kterého stačí napsat výraz Terminál a poté potvrdit klávesou Enter. Terminál můžete spustit také pomocí Launchpadu – zde se nachází ve složce Utility. Po spuštění terminálu už můžeme zadat onen příkaz (bez uvozovek), který najdete níže.

„curl parrot.live“

Po zkopírování tohoto příkazu do Terminálu stačí stisknout klávesu Enter a začnou se dít paranormální věci, které se ještě nikdy nepodařilo vysvětlit žádnému z předních vědců. Na obrazovce Terminálu se objeví papoušek. Nic nedělá, ale prostě je tam. A nejde zastavit. Nikdo ho nemůže zastavit a bude se hýbat až do nekonečna… nebo dokud terminál nezavřete.

Tento návod je samozřejmě k ničemu, spíše jen na pobavení. Vzhledem k tomu, že je dnes prvního dubna a internetem kolují různé srandičky, rozhodl jsem se, že i vám, čtenářům Letem světem Applem, připravím „Apríl“. Na závěr bych vám tedy prostřednictvím tohoto článku rád popřál pěkné Velikonoce.

terminal_velikonoce_april

Dnes nejčtenější

.