Zavřít reklamu

Apple má ke každému aktuálně prodávanému iPhonu v nabídce i vlastní kožená pouzdra, která jsou sice kvalitní, ale také poměrně drahá. Nicméně existují i levnější alternativy, jejichž cena je i několikanásobně nižší a přitom se mohou pochlubit podobnou kvalitou, pravou kůží a někdy dokonce i přidanou hodnotou. Příkladem je elegantní kryt Bugatti Londra, na který se dnes v krátkosti podíváme.

Kdo by v dnešní době neznal původně francouzského automobilového výrobce Bugatti, který od poloviny minulého století spadá pod německý koncern Volkswagen. Proslulé jsou především poslední automobily Bugatti Veyron či Chiron, která jsou nejenom extrémně výkoná, ale také neskutečně drahá. Ačkoli oblečení a doplňky v podobě obalů nespadají přímo pod samotnou automobilovou značku, nýbrž pod nizozemskou společnost Bugatti Fashion, tak jsou i přesto kvalitní a luxusní. Naopak cena je vzhledem k použitým materiálům nezvykle přívětivá.

Obal Bugatti Londra je totiž vyrobený z pevného polykarbonátu, který je z vnější části potažený pravou kůží. Vnitřek je vystlán mikrovláknem, aby se telefon při vkládání do obalu a během používání nepoškrábal. Na zádech obalu se vyjímá kapsa s prošíváním šitá na míru platební kartě, vizitkám či hotovosti, která je stejně jako zbytek obalu z pravé hovězí kůže. Kapsa je navíc ozdobena reliéfním logem buggati. Boky obalu chránící hrany telefonu jsou přerušeny výřezy na tlačítka, přepínač, port i spodní výdechy pro reproduktor a mikrofon. Vzhledem k tomu jsou horní a spodní hrany telefonu odhalené a tím pádem o něco méně chráněné. Naproti tomu obal mírně přesahuje přes hrany displeje, a tak jej do jisté míry chrání v případě pádu. Zároveň je ale kompatibilní s tvrzeným 3D sklem, které přesně zapadne do vystouplých okrajů obalu. Vhodné kompatibilní sklo seženete zde (CZ) a zde (SK).

Obal na telefonu sedí pěkně a pevně, i když vkládání iPhonu do pouzdra vyžaduje více síly. Jinak je Bugatti Londra pěkně zpracovaný, hrany se netřepí a ani po delší době používání a neustálém tření v kapse u džínových kalhot není kůže na obalu nijak zvlášť opotřebovaná. Zadní kapsa je více než praktická a osobně ji používám primárně na platební kartu, tudíž ji mám neustále při sobě a částečně si tak nahrazuji u nás stále nedostupnou Apple Pay – jen přiložím telefon k terminálu a mám zaplaceno. Ani bezdrátové nabíjení nepřijde zkrátka a i navzdory tloušťce obalu se nové iPhony skrze obal a kreditku na bezdrátové podložce bezproblémově dobíjejí.

Pokud tedy hledáte levnější, ale pořád kvalitní alternativu k originálnímu koženému obalu od Applu, pak by vám mohl být Bugatti Londra šitý na míru. Téměř 2,5krát nižší cena oproti jablečnému pouzdru je určitě vítaná a zadní kapsu na kartu či hotovost lze považovat také za určitý benefit, který při běžném používání oceníte.

Bugatti Londra iPhone X brown FB

Dnes nejčtenější

.