Zavřít reklamu

Soudní spory nejsou pro Apple v žádném případě ničím novým. U soudu se totiž objeví kalifornský gigant každý rok opravdu nespočetně krát. Většinou však platí, že spor buď vyhraje, nebo v případě prohry “jen” zaplatí stovky milionů dolarů, aby mohl například patenty, na které neměl nárok, dále ve svých produktech využívat. To se ale 1. dubnem 2018 mění. Jablečná společnost totiž přišla podle velmi čerstvých informací po další soudní bitvě o možnost využívat pro své smartphony označení “iPhone”. 

Není tomu tak dávno, co jsme vás na našem webu informovali o žalobě patentového trolla, australské společnosti Uniloc, na Apple kvůli údajnému porušení několika jejich patentů. Ačkoliv jsme si tehdy ještě mysleli, že Uniloc nemá prakticky žádnou šanci na úspěch, šeredně jsme se zmýlili. Po půlroční tahanici, kdy mu Apple zvládal vzdorovat, totiž Uniloc jeho odpor zlomil a soud se mu podařilo o své pravdě přesvědčit. Zatímco jsme si však doposud mysleli, že se celý spor točí okolo Apple Watch, GPS a měření tělesné aktivity v hodinkách, mluvčí Unilocu se nechal slyšet, že bylo součástí sporu i ukradené označení “iPhone”, jehož ochranná známka společnosti patří a nechce se jí vzdát. Tuto skutečnost se prý rozhodly držet po dobu sporu obě společnosti pod pokličkou hlavně kvůli tomu, aby ve světě nevznikala panika.

Letošní iPhone by se tak mohl jmenovat například ApplePhone:

V tuto chvíli není jasné, pro jaké označení se Apple u svých budoucích iPhonů rozhodne. Kalifornského giganta by však ztráta názvu pro své telefony až tak bolet nemusela. Respektive, mrzet jej určitě bude, pro přejmenování jeho telefonů je však nyní takřka ideální chvíle. Minulý rok totiž představil iPhone X na oslavu desátého výročí představení prvního iPhonu, takže je možné, že pro dalších deset let s přejmenováním svých smartphonů stejně počítal, aby tuto “novou generaci” od té staré odlišil a symbolicky započal novou éru, jejímž předvojem byl právě iPhone X.

Na vyjádření Applu v tuto chvíli stále čekáme. Jelikož je však neděle a navrch ještě 1. dubna, těžko říci, jak svižný bude. I nadále proto sledujte náš web, aby vám ani na apríla žádná novinka, která vám má vykouzlit úsměv na tváři, neunikla. Mějte hezký den a dávejte pozor, ať vás nikdo dalším podobným vtípkem nenapálí :) . 

iPhone 6s packaging FB

Dnes nejčtenější

.