Zavřít reklamu

O Apple Watch vás na našem webu informujeme poměrně často v souvislosti s různými záchranami života díky jejich senzorům, které dokáží kdejaký zdravotní problém vypozorovat. Díky jablečným kukačkám se však nyní podařila vyšetřit dokonce vražda. Data z nich totiž vyšetřovatele nasměrovaly přímo na pachatele.

V září 2016 se stala v australském Adelaine vražda. O život tehdy ve svém domě přišla postarší žena, kterou údajně zabili výtržníci, kteří do jejího domu vnikli. Ty vyprovokovalo podle výpovědi její snachy kolize na silnici, kterou s nimi její tchyně měla. Jelikož však měla zavražděná žena na ruce Apple Watch, mohli vyšetřovatelé použít data z jejich hodinek o její srdeční frekvenci, díky čemuž si mohli udělat skvělý obrázek o tom, v kolik hodin zhruba zemřela či kdy se dostala do konfliktu.

Apple Watch Series 3

 

Právě při zkoumání dat z Apple Watch však narazili vyšetřovatelé na velké nesrovnalosti s výpovědí snachy, jejíž tvrzení se časově s měřením srdeční frekvence absolutně neshodovalo. Při dalším vyšetřování tak nabyli policisté podezření, že za vraždou stojí právě nešťastná snacha. Tu nakonec z tohoto činu obvinili a poslali do cely předběžného zadržení, jelikož se soudce obával jejího útěku.

Celá zápletka by měla u soudu pokračovat 13. června. O výsledku soudu vás však budeme samozřejmě informovat. Nebylo by to však poprvé, co sledování aktivity Applu pomůže usvědčit z vraždy. Není tomu tak dávno, co jsme vás o podobném případu informovali ve spojitosti s měřením aktivity na iPhonu. Přečíst si o tom můžete zde.

apple-watch-series-3-heart-rate

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.