Zavřít reklamu

Občas se může stát, že Wi-Fi síť, na které jste připojeni, nedostačuje vašim požadavkům. Může se to stát například na pracovní Wi-Fi síti, kdy je k ní připojeno nespočet zařízení. V tuto chvíli by se vám možná hodilo, kdyby váš pracovní Mac uměl sdílet internetové připojení, což však naštěstí umí. Vytvoření hotspotu na vašem Macu je velice jednoduché a v dnešním návodu se podíváme, jak na to.

Jak sdílet Wi-Fi z Macu na ostatní zařízení

Na začátek je nutné sdělit, že k tomu, abyste byli schopni sdílet internetové připojení, musíte mít váš Mac připojený k síti Ethernet (v případě nových MacBooků i skrze Thunderbolt port).

Skrze ikonu Applu v horní liště otevřeme Předvolby systému. Poté klikneme na ikonu Sdílení a z levého menu vybereme možnost Sdílení internetu. V pravé části okna vedle nadpisu Sdílet připojení přes zvolíme Ethernet. V tabulce vedle nadpisu Pomocí zvolíme možnost Wi-Fi. Po zaškrtnutí klikneme níže na tlačítko Nastavení Wi-Fi, kde si můžeme nastavit, jak se náš hotspot bude jmenovat, poté zabezpečení sítě a její heslo. Jakmile máme vše nastavené, stačí stisknout OK a poté opět v levém menu zaškrtnout políčko vedle textu Sdílení internetu. Vyskočí na nás okno s upozorněním, ve kterém klikneme na Start. Nyní jste na vašem Macu úspěšně vytvořili Wi-Fi hotspot. Poznáte to mimojiné tak, že se v horní liště ukáže ikona Wi-Fi se šipkou.

Nyní stačí, abyste na vašem iPhonu nebo jiném zařízení otevřeli Nastavení -> Wi-Fi a jednoduše se připojili k síti, kterou jste si na Macu vytvořili. Pokud byste se chtěli připojit k tomuto hotspotu pomocí druhého Macu nebo MacBooku, stačí v horní liště kliknout na ikonu Wi-Fi, zvolit síť, napsat heslo a přihlásit se.

mac_wiif_sharing_fb

Dnes nejčtenější

.