Zavřít reklamu

Není tomu ani 24 hodin, co nám Apple ukázal svůj nový iPad a už tu jsou jeho první benchmarky, díky kterým si můžeme udělat alespoň částečně obrázek o jeho výkonu. Jelikož jej Apple osadil čipem A10 Fusion, očekávaly se od nového iPadu poměrně zajímavé věci a ty skutečně v benchmarcích naplnil. Nový jablečný tablet je totiž zhruba stejně výkonný jako iPhone 7 a 7 Plus.

Díky benchmarkům, které stihl po včerejším představení na testovacím kusu provést redaktor portálu iMore, už nyní víme, že na jedno jádro dosáhne nový iPad skóre 3254 bodů, což je jen o něco méně než zvládne na jedno jádro iPhone 7 (3295 – pozn.red.). Kdyby vás pak zajímalo skóre 10,5” iPadu pro s čipem A10X Fusion, ten na jedno jádro získal 3904 bodů.

V testu více jader však nový iPad poměrně překvapil a přestože v sobě skrývá “jen” 2 GB RAM paměti, dokázal překonat iPhone 7 Plus se 3 GB RAM paměti. iPad totiž dosáhl skóre 5857 bodů, kdežto iPhone 7 Plus “jen” 5411 bodů. Na 10,5” iPad Pro pak nový iPad značně ztrácí, jelikož Pro získalo v testu 9292 bodů. Z benchmarků je tak jasně patrné, že se nový iPad s procesorem A10 Fusion nataktovaným na 2,2 GHz určitě neztratí. Jeho výkon je totiž vskutku dobrý a pro běžného uživatele absolutně dostačující.

Kdybychom pak chtěli nový iPad s iPadem Pro ještě více porovnávat, všimneme si u něj například absence blesku na jeho zadní straně. U iPadu též nenaleznete funkci True Tone pro přizpůsobení teploty barev podle prostředí či ProMotion (obnovovací frekvence 120 Hz). Vystačit si též musíme s omezeným úložištěm 32GB nebo 128GB, zatímco iPad Pro nabízí 64GB, 256GB a obřích 512GB. Na druhou stranu je však nový iPad v základní verzi více než dvakrát levnější než jeho základní bratříček Pro. Za cenu, kterou si za něj Apple účtuje, se tedy tento nový jablečný tablet určitě vyplatí.

new ipad

Dnes nejčtenější

.