Zavřít reklamu

Na displeje citlivé na tlak jsme si za posledních pár let vcelku zvykli. Novinku, kterou Apple představil poprvé u iPhonu 6s, totiž již nějaký pátek vídáme i u Apple Watch a podobně se chovají i trackpady u MacBooků. Není se tak čemu divit, že chce Apple své snažení v tomto směru posunout zase o kousek dál a “zcitlivět” i další věci na svých zařízeních.

Jablečná společnosti si před nedávnem zaregistrovala velmi zajímavý patent, který naznačuje, že bychom se v budoucnu mohli dočkat tlačítek na jeho zařízeních citlivých na tlak. To by ve zkratce znamenalo, že pomocí speciálních technologií by byla tlačítka schopná zaznamenat různé doteky a podle toho by se pak spouštěly různé úkony přímo v zařízení. Teoreticky bychom si tak mohli nastavit třeba to, jak silně musíme na boční tlačítko iPhonu zatlačit, aby se vypnul či zda se má iPhone zesílit na maximální hlasitost, pokud na něj zatlačíme přespříliš.

Ačkoliv by byla tato technologie jistě velmi zajímavá a u některých produktů opravdu přínosná, neměli bychom s ní zatím příliš počítat. Jedná se totiž samozřejmě o pouhý patent, kterých si Apple a i ostatní technologické společnosti registrují ročně stovky a jen hrstka z nich nakonec skutečně spatří světlo světa. Ale kdo ví, třeba za pár let skutečně podobné produkty do rukou dostaneme.

iPhone 8 render 1

Zdroj: idropnews

 

 

Dnes nejčtenější

.