Zavřít reklamu

Ačkoliv je zítřejší konference Applu zahalena spoustou tajemství a nikdo přesně neví, co nám na ní Apple ukáže, mnoho zdrojů z minulých dnů a týdnů sebejistě hovoří o představení nového iPadu, který však bude svým způsobem jedinečný. Jelikož je zítřejší konference určena výhradně studentům a učitelům, z čehož jasně plyne její zaměření na výuku, měl by být i nový iPad určen primárně pro tento účel.

V kuloárech se proto šušká o uvedení zcela nové řady produktů s označením ePad. Mělo by se jednat o jablečné tablety s klasickým designem, které však budou výkonnostně slabší než všechny dosavadní iPady v nabídce. Vzhledem k tomu, že budou určeny primárně pro výuku a vzdělání to však samozřejmě nevadí. Tím spíš, když se Applu cena těchto ePadů podaří stlačit na co nejnižší hodnotu, díky čemuž budou jak studentům, tak i školám dostupné. To, jak by mohly tyto nové tablety vypadat, se pak můžete podívat v galerii pod tímto odstavcem.

Jak můžete na konceptech z dílny Martina Hájka, jehož výtvory jsme vám na našem webu již nespočetně krát ukazovali, vidět, ePady se od klasických iPadů na první pohled prakticky neliší. Apple by je však mohl podle designéra přebarvit do zcela nových barev, čímž by tuto řadu od klasických iPadů dokonale odlišil. Krom zajímavých barev bychom se pak mohli dočkat i podpory Apple Pencil, kterou naznačil již v pátek analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities. Jelikož je jablečná tužka v tuto chvíli podporována pouze u řady Pro, byl by její příchod na levnější ePady rozhodně velmi vítaný.

Snad nám tedy Apple zítra skutečně podobný produkt představí a po letech opět ukáže, že se chce i v tomto odvětví co nejvíce prosadit. A kdo ví, třeba se rozhodne tuto variantu ePadů uvolnit postupem času i pro běžné uživatele, jako tomu bylo u eMaců v minulosti. Zákazníci, kteří neprahnou po obřím výkonu a hledí spíše na cenu, by to totiž rozhodně uvítali.

epad fb

Zdroj: Martin Hájek

Dnes nejčtenější

.