Zavřít reklamu

Když se řekne iPhone X, mnohým lidem se vybaví jeho vysoká cena, která začíná v České republice na téměř třiceti tisících korunách za 64GB verzi. Není se tak čemu divit, že se mnoho zákazníků zhrozilo, když zaslechlo zmínku o připravovaném iPhonu X Plus, tedy větší “desítce” z minulého roku. Cena tohoto modelu totiž měla být podle mnoha z nich zase o něco vyšší, čímž by se stal nejnovější jablečný telefon pro mnoho zákazníků daleko méně dostupný. Ničeho podobného bychom se však nakonec dočkat nemuseli.

Analytik společnosti RBC Capital Markets, Amit Daryanani, se na cenu chystaných jablečných telefonů zaměřil a učinil zajímavý a pro mnohé z vás jistě velmi vítaný závěr. Podle něj je totiž docela pravděpodobné, že se Apple k žádnému radikálnímu zdražování nerozhodne a cenu základní verze iPhonu X Plus nastaví na úroveň loňské “desítky”. Druhá generace iPhonu X by se mohla prodávat od 899 dolarů, na 6,1” LCD model pak nalepí Apple cenovku 799 dolarů. Loňské iPhony 8 pak padnou na cenu, za kterou Apple nyní prodává “sedmičky”, tedy 549 a 669 dolarů.

Jak by podle analytika letošní nabídka Applu měla vypadat:

  • 6,5” iPhone X Plus – $999
  • 5,8” iPhone X 2. generace – $899
  • 6,1” iPhone X s LCD displejem – $799
  • iPhone 8 a iPhone 8 Plus – $549 a $669
  • iPhone 7 a iPhone 7 Plus – $449 a $569
  • iPhone SE – $349

Koncept iPhone X Plus od iDropNews:

Analytik svou úvahu opírá hlavně o zprávy, které naznačují, že se prodeje iPhonu X nedaří tak, jak Apple očekával. Snížením ceny o 100 dolarů by se však mohl zájem o tyto prémiové telefony znovu rozpumpovat. Jelikož však v tuto chvíli nevíme, jak se Applu prodeje iPhonů X daří v prvních měsících letošního roku, nemůžeme samozřejmě jeho předpověď nikterak potvrdit.

A co si myslíte vy? Rozhodne se Apple opět ke zdražení a svůj “pluskový” iPhone X začne prodávat v základu za více než 1000 dolarů, nebo se rozhodne neriskovat a svůj telefon nabídne za přijatelnějších 999 dolarů?

iPhone X Plus concept 8

Dnes nejčtenější

.