Zavřít reklamu

Pokud si vás Apple vybere jako dodavatele nějaké komponenty pro své produkty, můžete si začít mnout ruce. Jeho zakázky totiž bývají vskutku velké, díky čemuž zajišťují opravdu velký tok peněz směrem k vám. Není se tak čemu divit, že se mnozí staronoví dodavatelé snaží Applu zuby nehty držet a smlouvy na dodávky budoucích komponent i nadále prodlužovat.

Jednou ze společností, která se snaží obnovit smlouvy o dodávkách svých produktů Applu, je podle zpráv portálu DigiTimes i japonská společnost Sharp. Ta Applu dodávala IGZO displeje pro jeho iPady Pro již od roku 2015. Smlouva však Sharpu pomalu končí. Japonci si ale samozřejmě chtějí Apple mezi svými klienty udržet a už s ním proto intenzivně vyjednávají. Pokud se jim prodloužení smluv podaří, zařadí se mezi Samsung a LG, kteří Apple též displeji zásobují.

iPad Pro

Zajímavé však je, že se chce Sharp zaměřit i na výrobu OLED displejů, kterými Apple osazuje prémiové iPhony X. Ty mu sice v tuto chvíli dodává Samsung, není však žádným tajemstvím, že by se Apple přibráním dalších dodavatelů této komponenty nebránil. OLED displeje chce však Applu dodávat i LG a spekuluje se i o tom, že by si je rád Apple vyráběl sám a svou vlastní linku už i testuje. Situace v tomto odvětví tak bude nejspíš ještě hodně zajímavá. Jedno je však téměř jisté – odběr displejů od Samsungu se kvůli přibrání dalších dodavatelů sníží, čímž se Applu podaří alespoň částečně od svého největšího konkurenta odtrhnout.

Dnes nejčtenější

.