Zavřít reklamu

O nové generaci iPadu Pro, který by měl krom bezrámečkového designu disponovat i technologií Face ID, se toho v poslední době napovídalo opravdu hodně. Mnoho úniků z dodavatelského řetězce Applu totiž naznačuje, že se jablečná společnost tento produkt chystá představit již na červnové WWDC. Jak však bude nakonec nový jablečný tablet vypadat?

Přesně tuto otázku si klade celý svět již od prvního náznaku toho, že bychom se mohli podobně upgradovaného iPadu dočkat. Jako nejpravděpodobnější se pak zdají dvě varianty. Jedna varianta kopíruje design iPhonu X s jeho úzkými rámečky a výřezem v horní části displeje, ta druhá pak iPadu Pro přisuzuje zcela nový design s o něco tlustšími rámečky, do kterých by se potřebné senzory bez problému ukryly a iPad by tak navíc zůstal symetrický ze všech stran. Ačkoliv se většina designérů a analytiků přikláněla doposud spíše k první variantě, proslulý leaker Evan Blass, který na svém Twitteru prozradil s velkým předstihem například finální podobu Samsungu Galaxy S9, na svém účtu zveřejnil obrázek anonymního výrobce krytů pro iPady, podle kterého naopak Apple zvolí druhou variantu a veškeré senzory skryje do tlustších rámečků.

Obrázek, který leaker sdílel na svém Twitteru:

screen-shot-2018-03-22-at-9-17-13-pm

Spousta otazníků

Přestože patří zdroje tohoto leakera mezi ty nejvěrohodnější, díky čemuž je ostatně považován za špičku ve svém oboru, po zveřejnění jeho příspěvku se objevilo hned několik pochybností. Někteří jeho followeři poukazovali především na to, že s podobným designem kalkulovala spousta designérů a společností již před rokem, kdy jsme napjatě čekali na 10,5” iPad Pro. Pokud na toto období totiž zavzpomínáte, určitě se vám vybaví spousty správ o novém designu právě se zúženými rámečky. Ty sice Apple nakonec u 10,5” iPadu Pro přeci jen přinesl, ani zdaleka se však nepřiblížil tomu, co mnoho analytiků očekávalo – totiž kompletně přepracovaný iPad s displejem přes celou přední stranu a absenci Home Buttonu. Poté, co Evanovi poslali několik jeho followerů odkaz na podobné obrázky či screenshoty s podobnými obrázky, se tak leaker rozhodl svůj tweet z Twitteru stáhnout. Na obrázku pak můžete vidět i starý Dock z iOS 10, ve kterém jsou navíc i názvy jednotlivých aplikací, s čímž už se však u iOS 11 (se kterým by nový iPad Pro určitě přišel) nesetkáte.

Kdyby se Evan trefil, dostal by se nám do rukou takovýto iPad Pro:

Těžko v tuto chvíli říci, zda se tedy nechal leaker nachytat či zda skutečně světu představil iPad, který nám za pár měsíců slavnostně ukáže i samotný Apple. Ani design, který Evan prezentoval, však není v žádném případě špatný a troufnu si říci, že i pro mnoho uživatelů praktičtější než iPad bez rámečků.

iPad Pro 2 FB 4

Zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.