Zavřít reklamu

Příští týden se koná první letošní konference Applu, na které bychom se měli dočkat podle mnoha zdrojů představení několika nových produkt a softwarů. Jedním z těch nejočekávanějších je pak bezesporu nový iPad, který by měl být cenově dostupnější než vloni představený 9,7” iPad 2017. Nový iPad by se však mohl krom nízké ceny pochlubit i další velmi zajímavou věcí – podporou Apple Pencil.

Podporou Apple Pencil disponují v tuto chvíli pouze iPady z řady Pro. Už pozvánka Applu, kterou minulý pátek rozeslal, však alespoň částečně naznačila, že bychom se mohli spojení iPad + Apple Pencil dočkat i u dalšího modelu, který měl být právě levnější verzí klasického iPadu. Logo jablečné společnosti totiž vypadá skutečně jako nakreslené pomocí Apple Pencil. Podporu Apple Pencil u nového iPadu pak před chvílí potvrdil i věhlasný analytik společnosti KGI Securities, Ming-Chi Kuo.

invite-800x758

Podle Kua je velmi pravděpodobné, že nový iPad podporu Apple Pencil skutečně nabídne. Zajímavé však je, že tuto možnost předpovídá i chystaným iPhonům, přičemž hlavně u iPhonu X Plus by měla tato vychytávka skutečně smysl. Kuo odhaduje, že se prodeje Apple Pencil v letošním roce dostanou zhruba na 9 až 10 milionů, což je dvojnásobek toho, co se Applu podařilo prodat vloni.

Apple Pencil

Snad se tedy podpory Apple Pencil u chystaného iPadu skutečně dočkáme. Jablečná tužka toho totiž umí opravdu spoustu a kdyby její podporu Apple rozšířil i na další produkty, její potenciál by značně vzrostl.

MacBook iPad FB

Zdroj: macrumors

 

Dnes nejčtenější

.