Zavřít reklamu

Amnesty International je celosvětové hnutí, které sleduje porušování lidských práv a spouští kampaně proti jejich porušování. Skupina tentokrát ostře zaútočila na cupertinskou společnost, přičemž uvedla, že technologický gigant zradil čínské zákazníky tím, že přesouvá jejich data z iCloudu na čínské servery. Podle nevládní organizace jsou osobní data čínských uživatelů v ohrožení, neboť k nim vláda získá přístup.

Ve středu skupina oznámila, že na sociálních sítích zahajuje kampaň zaměřenou na Apple, který zradil miliony čínských uživatelů používajících iCloud. Poznamenává, že kalifornská společnost začala minulý měsíc přenášet iCloud data uživatelů na servery vlastněné a provozované státní čínskou společností Guizhou-Cloud Big Data (GCBD), a tím pádem všechny iCloud účty čínských uživatelů jsou hostovány na serverech dané firmy, včetně iCloud šifrovacích klíčů potřebných k odemčení iCloud účtu.

Skupina Amnesty International se domnívá, že čínská vláda tak získá snadnější přístup k údajům lidí, a podotýká, že tento krok se týká všech fotografií, dokumentů, kontaktů zpráv a dalších uživatelských dat, která jsou uložena na cloudových serverech Applu. Hnutí vyzývá spotřebitele, aby vyzvali CEO Applu Tima Cooka, aby chránil soukromí čínských zákazníků a odmítl hostovat jejich data na čínských serverech. Podle skupiny jsou osobní údaje uživatelů v Číně v nebezpečí, protože skončí v rukách vlády.

Nicholas Bequelin, ředitel skupiny Amnesty International pro východní Asii, uvedl, že Apple musí podniknout naléhavé kroky k tomu, aby zajistil, že čínská vláda nebude hlídat iCloud data uživatelů.

china icloud fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.