Zavřít reklamu

Dnes tomu je přesně týden, co Apple rozeslal pozvánky na svou první letošní konferenci, která se bude konat v Chicagu a bude pravděpodobně zaměřena především na vzdělání. Ačkoliv panuje o této události opravdu mnoho nejasností, některým dobře informovaným serverům se daří alespoň některé zajímavé detaily ohledně chystaného programu zjistit. Mezi ně patří i agentura Bloomberg, kterou lze označit za jednoho z nejspolehlivějších zdrojů. A co tedy její reportéři zjistili?

Podle Marka Gurmana, který má v Bloombergu na starost rozkrývat tajemství jablečné společnosti, se v úterý skutečně dočkáme nové verze iPadu, která bude o poznání levnější než nynější iPad 2017. Zda však bude tento iPad určen pouze studentům a učitelům pro vzdělávací účely či jej Apple uvolní i pro běžné zákazníky, zatím bohužel nevíme. Spekuluje se však o tom, že bychom se mohli u nového iPadu dočkat podpory Apple Pencil, čímž se doposud pyšní jen řada Pro.

Nástupce legendy se blíží 

Dalším zajímavým zjištěním Marka Gurmana je vývoj nástupce MacBooku Air, který se po jeho představení nejspíše přestane prodávat. Nástupce legendárního Airu by se měl prodávat za méně než 1000 dolarů. Podle Gurmanových zpráv je však poměrně pravděpodobné, že jej Apple na příští týden přichystat nestihne. Jeho představení se tak buď dočkáme až na červnové WWDC.

MacBook Air

Krom nových produktů nám pak prý Apple představí nové softwary v čele s ClassKitem, který by měl velmi usnadnit využívání jablečných produktů ve školách, protože dá do rukou učitelů zcela nové možnosti. Očekávat se též dá oznámení data vydání nových verzí operačních systémů v čele s iOS 11.3. Ten by se pak mohl na pódiu dočkat i prezentace novinek, které přinese. Minimálně Kondice baterie je totiž poměrně zajímavou novinkou.

Uvidíme, co si pro nás tedy Apple na příští úterý nakonec přichystá. Jak už jsem totiž psal v prvním odstavci, celá konference je zahalena spoustou tajemství a nikdo přesně neví, co od ní vlastně čekat. Dokonce ani živý přenos, který si užíváme z každé WWDC či zářijové keynote, s největší pravděpodobností neproběhne, protože o něm Apple do této chvíle nic neprozradil. Veškeré novinky vám však samozřejmě okamžitě po jejich získání od zahraničních kolegů přineseme.

education

Dnes nejčtenější

.