Zavřít reklamu

Vypadá to, že se Apple z loňských problémů s výrobou prémiového iPhonu X poučil a letos se s ničím podobným již potýkat nechce. Podle čerstvých zpráv portálu DigiTimes, který se v posledních dnech se zprávami ohledně nových vlajkových lodí kalifornského giganta opravdu činí, je totiž Apple odhodlán spustit testovací výrobu již ve druhém čtvrtletí tohoto roku, tedy teoreticky již za měsíc. Pokud se tak skutečně stane, předběhne Apple zkušební výrobu loňského iPhonu X o téměř čtyři měsíce. Ta totiž údajně začínala na konci července.

Zdroje již zmíněného portálu potvrdily, že z továren dodavatelů Applu vyjedou tři nové modely, přičemž budou dva disponovat OLED displejem, který si Apple poprvé osahal u loňského iPhonu X, a jeden se představí s klasickým LCD. Modely s OLED pak budou dosahovat rozměrů 5,8” a 6,5”, model s LCD displejem se pak dočká 6,1”. Ani u jednoho z letošních modelů bychom pak neměli podle zdrojů nalézt ikonický Home Button, který musel ustoupit displeji přes celou přední stranu. Telefony se tak budou ovládat po vzoru iPhonu X různými gesty, které se však opravdu osvědčily a mnoho stávajících majitelů iPhonu X je označuje za daleko lepší možnost ovládání než skrze klasické domovské tlačítko.

Koncept iPhone X Plus od Martina Hájka:

S komponenty problém nebude

Největším zádrhelem loňských modelů byla podle dostupných informací výroba komponentů zajišťujících Face ID, tedy kamerového systému TrueDepth. Tento problém se však již podařil Applu podle všeho vyřešit, tudíž se žádného dlouhého čekání na nové modely letos obávat nemusíme. Pokud se totiž bude zkušební výroba dařit, měl by Apple dodržet svůj tradiční harmonogram a masovou výrobu odstartuje s dostatečným předstihem.

V tuto chvíli není jasné, na jaké novinky se můžeme u letošních iPhonů těšit. Jako vždy však dostanou nové vlajkové lodě vylepšený procesor, kterým by se měl pro letošek stát Apple A12. Stejně tak se nejspíš můžeme těšit i na vylepšený fotoaparát, který též jablečná společnost rok od roku upgraduje. Zda nám však Apple letos představí i něco “nad plán” se stoprocentní jistotou říci nemůžeme. Nezbude nám tedy nic jiného než čekat a skládačku ze střípků, které nám den co den přináší spousty zdrojů, postupně skládat.

iPhone X Plus concept FB

Dnes nejčtenější

.