Zavřít reklamu

Občas se může stát, že se ve vašem zařízení z nějakého důvodu nahromadí duplicitní fotografie. Někdy to může být kvůli tomu, že vyfotíte hodně fotek za sebou a je mezi nimi jen malý rozdíl (to je první případ ne úplně stejných duplikátů) a nebo například na Instagram nahráváte fotku – v tomto případě se do zařízení automaticky uloží jedna a ta samá fotografie, tzn. že vznikne duplikát fotky, který je zcela totožný. Oba případy jsou ve většině případů nežádoucí, a to z jednoho prostého důvodu – úložiště. K čemu nám totiž v zařízení bude více úplně stejných a či podobných fotografií. Pokud patříte mezi pohodlné jedince, kteří nechají za sebe pracovat programy, tak jste tady správně. Dnes si totiž ukážeme jednu aplikaci na iOS, která za nás duplicitní fotografie vymaže.

Jak smazat duplicitní fotografie na iOS

V prvním kroku je nutné, abyste si stáhli z App Storu aplikace Remo Duplicate Photos Remover – učiníte tak kliknutím zde. Aplikaci na vašem zařízení nainstalujete jako každou jinou a po úspěšné instalaci ji spustíme. Aplikaci povolíme přístup k našim fotografiím stisknutím tlačítka Povolit. Poté klikneme na jediné tlačítko – Scan. Fotografie se poté z naší galerie začnou skenovat. Čas, jak dlouho sken trvá, závisí od toho, kolik máte v zařízení fotografií. Já mám v zařízení cca 2000 fotek a sken trval na iPhonu 6S okolo 2 minut. Aplikaci samozřejmě můžete během skenu minimalizovat, jelikož dokáže pracovat i na pozadí.

Jakmile se sken dokončí, budete o tom informování notifikací a nebo přímo v aplikaci. Po dokončení skenu nám aplikace fotografie rozdělí do dvou skupin, a to ExactSimilar. Skupina Exact je pro fotky, které jsou naprosto totožné a skupina Similar je pro fotografie, které jsou si částečně podobné – většinou zde nalezneme například fotografie s textovým proužkem z aplikace Snapchat. Před tím, než každou skupinu rozevřeme, se nám zobrazí informační okno o tom, kolik aplikace duplikátů našla a kolik dohromady zabírají místa.

Nyní je nutné označit tzv. „sety„. Sety jsou fotografie, které jsou si podobné nebo jsou úplně stejné. Pokud chceme odstranit všechny duplikáty najednou, stačí v pravém horním rohu kliknout na ikonu tří teček a zde zvolit Select All. Veškeré duplikáty se označí, poté je můžete jednoduše pomocí ikony košepravém dolním rohu odstranit. Po kliknutí na koš nás aplikace vyzve k potvrzení úkonu – klikneme na tlačítko Smazat. Aplikace nám nakonec sdělí, kolik duplikátů jsme smazali a kolik jsme obdrželi místa.

Doufám, že vám tento návod s velice užitečnou aplikací alespoň trošku pomohl v tom, abyste si na vašem iOS zařízení uvolnili alespoň o něco více místa. Když jsem poprvé aplikace Remo Duplicate Photos Remover spustil, tak se mi povedlo uvolnit asi 500 MB místa, což je skvělé. Aplikace je navíc zcela zdarma, tudíž se nemusíte bát, že byste museli něco kupovat a nebo, že by se vám strhával nějaký měsíční poplatek za používání aplikace.

duplicate-content-image

Dnes nejčtenější

.