Zavřít reklamu

Jednou z nejpřekvapivějších novinek, které se v prvních beta verzích systému iOS 11.3 objevila, bylo přejmenování aplikace iBooks na pouhé Books, čili knihy. Ačkoliv se v dalších betách Apple rozhodl název aplikace navrátit do normálu, naznačil tím světu, že i s touto poměrně opomenutou aplikací máme do budoucna počítat, protože se jí chystá předělat.

Není tomu tak dávno, co přispěchala s prvními detaily o chystané aplikace iBooks agentura Bloomberg, jejíž zdroje patří mezi ty nejlepší v tomto odvětví. Podle Bloombergu se rozhodl Apple přepracovat svou “knihovničku” po vzoru App Storu, tudíž se minimálně po stránce designu poměrně značně změní. Další dílek do skládačky pak dnes zařadil japonský portál Mac Otakara, kterému se podařilo zjistit, že Apple chystá do přepracovaných iBooks speciální záložku, na které se bude denně zobrazovat výběr zajímavých knih, které by mohly čtenáře zaujmout. Touto novinkou se tak nápadně přiblíží jablečnému obchodu s aplikacemi, který podobnou věcí již disponuje a uživatelům pomáhá denně nalézt nové a nové aplikace. Podle již zmíněného portálu začal dokonce již Apple budovat redakční tým, který se bude o vyhledávání zajímavých titulů a celkově chod iBooks starat. Na portálu LinkedIn se totiž dají tyto kroky Applu dohledat.

Pokud je dnešní informace pravdivá, je poměrně logické, proč se Apple rozhodl přepracovanou aplikaci uvolnit až s iOS 12 a ne již nyní. Zdá se totiž, že jeho aplikaci, která je mimochodem již poměrně zastaralá a opravdu dlouho nijak neoživená, chce vzkřísit opravdu dokonale a své zákazníky přimět k tomu, aby ji využívaly a koupí titulů v iBooks Apple katapultovali v tomto odvětví na výsluní.

books

Dnes nejčtenější

.