Zavřít reklamu

Hlavní zbraní chytrého reproduktoru HomePod je bezpochyby jeho skvělý zvuk, který je ve valné většině jeho recenzí vychvalován do nebes. Tento produkt má však i stinné stránky, které některým jeho uživatelům vadí a jiné dokonce od jeho nákupu odradily. Jednou z těch nejvýraznějších je pak chybějící podpora Bluetooth připojení. To ve zkratce znamená, že si zvuk na HomePodu přehrajete jedině skrze AirPlay z jablečných zařízeních či předplacené Apple Music. S tímto omezením se však někteří nespokojí a svépomocí si vyrábí různé zlepšováky, které přidají HomePodu nové funkce. Své o tom ví i softwarový architekt Andrew Faden.

Fadenovi uzavřenost HomePodu vadila natolik, že se rozhodl vytvořit malý přístroj, díky kterému bude možné zvuk do HomePodu posílat i skrze klasický Bluetooth. BabelPod, jak svůj vynález nazval, přijímá data odesílaná přes Bluetooth, aby je mohl následně převést a odeslat přes AirPlay do HomePodu, který je pak následně přehraje.

Ačkoliv se může zdát tento vynález opravdu úžasný, své mouchy má. Takto převáděný zvuk totiž není údajně příliš kvalitní a například při sledování filmů se navíc diváci potýkají se zpožděním, což prožitek z filmu samozřejmě úplně odrovná. Jelikož se však zatím jedná o prototyp, Faden věří v to, že se mu podaří jak softwarovými, tak hardwarovými aktualizacemi svůj vynález patřičně vylepšit do podoby, se kterou bude i on sám spokojen. Celý svůj projekt navíc označuje spíše za jakýsi apel na Apple, který by si měl uvědomit, že zákazníci chtějí využívat HomePod i jinak než skrze AirPlay.

Pokud byste se tedy chtěli do podobného pokusu též pustit, můžete se inspirovat Fadenovým blogem, na kterém popisuje některé části svého vynálezu poměrně detailně. Samotná výroba vás pak vyjde zhruba na 40 až 50 dolarů. Tak hodně štěstí, kutilové!

BabelPod fb

Dnes nejčtenější

.