Zavřít reklamu

Americká společnost Walton Street Capital v roce 2017 koupila chicagskou prodejnu Apple Store, vedlejší kancelářskou budovu s 35 podlažími a maloobchodní budovu za 370 milionů dolarů. Ovšem nyní se společnost rozhodla, že část svých nemovitostí prodá, protože nabyla přesvědčení, že nebyla její investice zcela správná. A právě mezi prodávanými nemovitostmi je i budova, ve které sídlí Apple Store.

V současné době poptávka po maloobchodních prostorech klesá, protože spotřebitelé před nákupními středisky a centry upřednostňují online nakupování. Podle serveru The Wall Street Journal jsou ale Apple Story zlatým standardem v maloobchodním světě díky vysoké návštěvnosti, kterou přitahují do okolních míst. Před dvěma lety totiž jeden průzkum zjistil, že obchody v nákupních centrech s Apple Storem měly vyšší tržby než obchody v nákupních střediscích bez Apple Storu. I kvůli tomu se tak Apple nemusí obávat toho, že by se změnou majitele budovy nájemné za její využívání zvýšilo. Díky obrovskému množství lidí, které obchod navštíví a tím pádem zvýší tržby i okolním obchodům, si totiž může dovolit vyjednat nájemné poměrně nízké.

 

Apple Store Michigan Avenue se nachází přímo nad Chicago River, přičemž design prodejny je opravdu povedený. Stěny jsou prosklené a střechu tvoří uhlíková vlákna. Stejně jako většina moderních Apple Storů, tak i ten v Chicagu je obohacen zelení. Uprostřed prodejny se nachází také Genius Grove, kde mohou zákazníci získat odpovědi na všechny možné otázky a pomoc s jakýmkoliv jablečným zařízením.

apple store chicago fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.