Zavřít reklamu

Apple v posledních několika letech rozšířil svůj zájem o umělou inteligenci, dokonce v dané oblasti navázal spolupráci se společností IBM. Technologičtí giganti oznámili, že business aplikace běžící na jablečných zařízeních budou brzy schopné využívat kombinaci technologie IBM Watson a Apple Core ML, čímž vzniknou ještě více inteligentní aplikace.

Apple na loňské vývojářské konferenci WWDC představil Core ML, což je soubor nástrojů pro strojové učení a rozhraní API pro iOS. Core ML vývojářům umožňuje integrovat do iOS aplikací funkce jako rozpoznávání obrazu a zpracování přirozeného jazyka, a tím pádem dokážou aplikace rozpoznávat obličej, detekovat obličej, rozpoznávat orientační body, detekovat text, detekovat čárové kódy, sledovat objekty a podobně.

IBM Watson je průkopnická umělá inteligence, která je schopná rozpoznávat lidskou řeč, analyzovat otázky a formulovat odpovědi. Cílem společnosti bylo vytvořit stroj, který by byl schopný vyhrát v americké vědomostní televizní show Jeopardy!, což se také v roce 2011 podařilo. V současné době se používá experimentálně, například pomáhá lékařům diagnostikovat rakovinu plic v nemocnici Memorial Sloan Kettering Cancer Center v New Yorku.

Pokud opravdu společnosti spolupracují v oblasti umělé inteligence, můžeme se těšit na chytřejší iOS aplikace. Server TechCrunch uvedl, jak by taková aplikace mohla fungovat v praxi. Vezměte si například takové techniky, kteří by pouze namířili iPhone na poškozený stroj. Vzápětí by obdrželi informace o značce a modelu a informace o tom, jaké náhradní díly je potřeba objednat. Aplikace by využila Watsona pro rozpoznání obrazu, který by byl pak převeden do Core ML a zahrnut do aplikace.

apple-ibm-fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.