Zavřít reklamu

Po příchodu notifikace se na zamčené obrazovce iPhonu zobrazí malé upozorňovací okno. Po příchodu zprávy, například z WhatsApp či iMessage, se zobrazí náhled se jménem odesílatele a obsahem zprávy. Ovšem v nastavení je možnost skrýt onen text napsaný odesílatelem zprávy. Pokud jste si doposud mysleli, že se potom nikdo nedozví, co se ve zprávách nachází, potom jste na omylu, protože systém iOS má bezpečnostní chybu, která umožňuje získat přístup ke skrytým zprávám v náhledu na zamčené obrazovce iPhonu. Stačí požádat Siri, aby zprávy přečetla.

Zobrazit náhled zprávy na zamčené obrazovce se dá vypnout v iOS 11, přičemž na iPhonu X se jedná o výchozí nastavení. Jestliže tedy patříte mezi majitele iPhonu X, pak jste si už zřejmě všimli, že pokud vám někdo napíše zprávu, ať už na Messengeru, WhatsApp či iMessage, zobrazí se pouze jméno odesílatele bez náhledu na obsah zprávy. Stačí se potom na telefon podívat, ten se odemkne a přijatou zprávu si zobrazíte přes příslušnou aplikaci. I když nejnovější vlajkovou loď cupertinské společnosti nemáte, si můžete náhled zpráv vypnout. Celý návod, jak na to, najdete v tomto našem článku.

Nicméně jedna čtenářka serveru Mac Magazine zjistila, že Siri dokáže číst většinu zpráv, i když je jejich obsah na displeji skrytý. Jedinou výjimkou je aplikace Zprávy, neboť Siri přečte přijaté SMS a iMessage pouze v okamžiku, kdy je iPhone odemčen. Nicméně ke zprávám z WhatsApp, Telegram a Skype se Siri bez problémů dostane, a tak pokud ji o to požádáte, tak je přečte.

Server uvádí, že chyba se týká verze systému iOS 11.2.6 a beta verze iOS 11.3. Bezpečnostní chybu nahlásila Applu. Dá se tedy očekávat, že ji jablečná společnost v ostré verzi iOS 11.3 odstraní. Chyba je to totiž poměrně zásadní.

iphone zprávy

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.