Zavřít reklamu

App Store je pro fungování jablečných produktů velmi důležitým prvkem. Aby také ne. Díky aplikacím, které v něm můžeme stáhnout, totiž využitelnost iPhonů, iPadů či Maců značně stoupá. Aby však byl obchod s aplikacemi stále na co nejvyšší úrovni, je potřeba jej ze strany Applu neustále hlídat a vymýšlet, jakým způsobem jeho úroveň ještě zvýšit. Některá vylepšení jsou však bohužel na úkor samotných vývojářů.

V App Storu naleznete u každé aplikace sekci novinky, do které vývojáři psali veškerá vylepšení, které do dané verze své aplikace přidali. Díky tomu si tak mohli uživatelé udělat obrázek o tom, co jim aplikace nabídne či zda má u vývojářů dobrou podporu. Doposud však mohli vývojáři popisky u svých aplikací prakticky neomezeně měnit, díky čemuž se v něm mohly objevit čas od času věci, které podle Applu do App Storu nepatří. Od dubna tak již úpravy textu v Novinkách vývojářům nepovolí. Jediným způsobem, jak půjde text změnit, bude vydání nové verze aplikace. Jinými slovy to znamená, že i text v Novinkách bude podléhat standardnímu procesu schvalování aplikace, kterým se snaží Apple kvalitu svého obchodu udržovat. Stejně tak pak budou schvalovány i další změny jako například úprava URL adresy aplikace či dalších věcí v popiscích aplikace.

Ačkoliv se jedná o změnu, která se běžných uživatelů prakticky nedotkne, pro některé vývojáře bude nejspíš poměrně nepříjemná. Zdlouhavému procesu schvalování se totiž budou muset vystavit například i v případě, že se v popisu novinek v “appce” jen přepíšou. Na druhou stranu je však jasné, že pokud chce Apple ve svém obchodě udržet pořádek a jeho úroveň tlačit i nadále na co nejvyšší úroveň, je potřeba jeho obsah co nejdůkladněji kontrolovat a hlídat, zda nevybočuje ze standardu.

app-store-fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.