Zavřít reklamu

Jablečné kukačky se těší ve světě stále větší oblibě a mnoho lidí na ně sází i díky tomu, že jsou schopny opravdu skvěle sledovat jejich zdraví. Ostatně to, že jsou ve svém měření, opravdu přesné, jsme vám na našem webu již několikrát prezentovali a ani dnešek nebude výjimkou. Výzkumný tým aplikace Cardiogram totiž učinil ve spolupráci s Kalifornskou univerzitou další zajímavý objev.

Výzkumníci sesbírali pro své potřeby zhruba 139 milionů měření srdeční frekvence a počty kroků, které jim poskytlo asi 10 000 uživatelů aplikace Cardiogram, kteří se do projektu Health eHeart Study zapojili. Díky těmto datům se následně podařilo neuronové síti software “vycvičit” natolik, že byl schopen zachytit veškeré abnormální srdeční rytmy s neuvěřitelnou přesností 97 %. Jinými slovy, pokud vaše srdce fungovalo jinak než by mělo (například by vám začínala fibrilace síní), hodinky jsou to schopny z 97% úspěšností rozpoznat. Asi se tak nebudete divit, že takto skvělé výsledky mile překvapily i samotné výzkumníky. Ti jsou si sice vědomi toho, že Apple Watch nenahradí klasické EKG, můžou však lidi alespoň upozornit na to, že se s nimi něco děje a problém tak zavčas podchytit. S trochou nadsázky se tak dá říci, že vám mohou Apple Watch teoreticky zachránit život, protože vás upozorní na blížící se selhání srdce či mrtvici.

Apple Watch Series 3

Pokroky, které výzkumníci s Apple Watch zvládají, jsou opravdu neuvěřitelné a jen dokazují to, že se Applu tento produkt opravdu velmi povedl. O to víc se pak nejspíš všichni těší na neinvazivní měřič cukru v krvi, který by se měl v jablečných kukačkách podle některých náznaků již brzy také objevit. Pokud se tak skutečně stane, Apple bude v tomto směru opravdovým průkopníkem a jen potvrdí, že zdraví jeho uživatelů je pro něj velmi důležité. Pokud byste se pak chtěli do těchto studií zapojit i vy a pomoci výzkumníkům v jejich práci, stáhněte si aplikaci Cardiogram a zaregistrujte se do studie mRhythm.

Apple Watch FB 4

Dnes nejčtenější

.