Zavřít reklamu

Minulý týden dorazila na iPhony a iPady dlouho očekávaná bojovka Fortnite, kterou jste mohli do té doby znát pouze z počítačů a herních konzolí. I na nich byla však tato hra velmi oblíbená a stejné ovace si užívá i na jablečných telefonech a tabletech. Svědčí o tom i fakt, že ačkoliv je hra sama o sobě zadarmo, hráči se do ní nebojí v podobě mikrotransakcí investovat. Za určité výhody, které mikrotransakce ve hře nabízí, totiž utratili za první tři dny více než milion dolarů.

Na mikrotransakce ve Fortnite se zaměřila analytická společnost Sensortower, která i díky vlastním zdrojům přímo z vydavatelství zjistila, že za první čtyři dny hra na mikrotransakcích ve světě vydělala asi 1,5 milionu dolarů. V prvních třech dnech se jí pak podařilo překonat hranici jednoho milionu dolarů, tedy zhruba 20 650 000 korun. Vzhledem k tomu, že mnohé miktotransakce se pohybují v řádech několika dolarů, je tak toto číslo opravdu úchvatné.

Díky tomuto úspěchu se tak Fortnite vyhoupl do čela nejvýdělečnějších survival her. Například taková Knives Out vydělala po prvních čtyřech dnech zhruba 57 tisíc dolarů, Rules of Survival je na tom pak ještě hůře a za čtyři dny dokázal vydělat 39 tisíc dolarů. I díky tomuto je tak jasně vidět, jak velké oblibě se Fortnite u hráčů těší.

fortnite-launch-revenue

V celosvětovém měřítku pořád ztrácí

Ačkoliv se mohou zdát čísla vygenerovaná Fortnitem opravdu neuvěřitelná, na ty největší herní fenomény stále značně ztrácí. Například hra Pokémon Go, která ovládla svět před dvěma lety, vydělala za první čtyři dny v App Storu na mikrotransakcích asi 4,9 milionu dolarů, další oblíbená hra Clash Royale pak dosáhl na 4,6 milionu dolarů. Na obranu Fortnite však musíme podotknout, že se do hry dostali první dny jen hráči s pozvánkami. Kdyby byla však hra dostupná od prvního dne hned všem, byly by mikrotransakce daleko vyšší.

fortnite

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.