Zavřít reklamu

Včera večer jsme vás na našem webu informovali o první smrtelné nehodě, ve kterém hrálo důležitou roli samořiditelné auto. To podle dostupných informací srazilo v brzkých ranních hodinách ženu přecházející silnici mimo přechod. Kvůli tomuto incidentu se tak rozdmýchala na téma autonomně řízených automobilů velká diskuze. Díky ní jsme se však dozvěděli další zajímavé informace o Applu a jeho testech této technologie.

Na konci ledna zveřejnila agentura Bloomberg informaci, která se týkala rozšiřování jablečné testovací flotily. Apple ji totiž tehdy výrazně rozšířil a své systémy tak testoval již na 27 automobilech. A jak se zdá, po dvou měsících Apple svou flotilu opět rozšířil. Podle portálu Financial Times totiž nyní testuje autonomní řízení na celkem 45 automobilech, respektive disponuje 45 povoleními na testování automobilů na kalifornských silnicích. To je jen pro srovnání o 6 povolení více než kolika disponuje Tesla a o 16 více než kolik drží v ruce Uber. Na druhou stranu je tu však například Automobile Cruise Automotive, který testuje zhruba 110 automobilů. Apple by tak měl být se svou flotilou druhým největším “testrem” této technologie v Kalifornii.

Střetu se nedalo zabránit 

Ačkoliv se vyrojilo po včerejším střetu poměrně mnoho spekulací o tom, zda se pravidla pro testování autonomních automobilů zpřísní či nikoliv, nejspíše se žádné obří změny dít nebudou. Šéf policie v Tempe, kde se nehoda stala, totiž sám řekl, že zabránit nehodě by bylo obtížné pro každého, protože se žena vynořila na vozovce ze stínu a navíc v přítmí. I kvůli tomu tak nejspíše nestihl zareagovat ani řidič, který musí v autonomně řízených automobilech sedět a kontrolovat je. Uber je tak v nehodě s největší pravděpodobností nevinně. Tato skutečnost jistě potěší více než 50 společností, které v Kalifornii své autonomní automobily testují. Ty si navíc již od 2. dubna 2018 užijí novinku ve formě zrušení normy, která nařizuje, aby seděl v autonomně řízených vozidlech při testování člověk a kontroloval je.

Apple testuje svůj autonomní řídící systém na automobilech Lexus RX450h, které jste mohli již na našem webu několikrát vidět. Apple se však svým testováním prakticky netají a v minulých měsících již několikrát prohlásil, že se na autonomní systémy zaměřuje, protože je považuje za jakousi matku všech projektů s umělou inteligencí. Autonomní řízení je pak podle něj nejtěžší AI projekt, na jakém doposud pracoval. Snad se nám tedy již brzy svými úspěchy pochlubí veřejně.

lexus

Dnes nejčtenější

.