Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Určitě znáte ten pocit, když vám v kapse zazvoní telefon a vy jej nemůžete vytáhnout. Pokud máte chytré hodinky, jediným pohledem zjistíte, kdo volá či kdo poslal zprávu. Většina z nás nosí na ruce normální hodinky, tak proč je nevyměnit za kvalitní chytré hodinky s řadou zajímavých funkcí?

Chcete jen sledovat svou fyzickou aktivitu, anebo si jít ven zaběhat bez telefonu a přitom mít puštěnou muziku ve sluchátkách? Máte běžné hodinky, ale chtěli byste je vyměnit za něco „chytřejšího“? Tak přesně pro vás jsou chytré hodinky určeny.

Představíme si tři nejoblíbenější zástupce – Apple Watch Series 3, Samsung Gear S3 FrontierGarmin Fenix 5X Sapphire Gray.

Apple Watch Series 3 

Apple Watch budou vyhledávat zejména uživatelé iPhonu 5 a novějších – jen s těmi jsou totiž Apple Watch kompatibilní. Momentálně se jedná o nejlepší chytré hodinky na trhu, které můžete pro svůj iPhone pořídit. Pyšní se OLED Retina displejem s technologií Force Touch, tudíž barvy jsou syté a jasné i na přímém slunečním svitu. Displej má i své speciální ochranné sklíčko Ion-X, takže ho jen tak nerozbijete.

Hodinky podporují GPS, mají v sobě integrovaný výškoměr a svůj iPhone si s nimi propojíte přes Bluetooth 4.2. Apple Watch celý den snímají váš pohyb, který převádí do kroužků aktivit. Tyto aktivity lze navíc sdílet s kamarády, a snadno tak můžete pořádat soukromé sportovní výzvy.  Apple Watch navíc díky přesnému senzoru tepové frekvence kontinuálně měří váš srdeční rytmus a mohou včas odhalit nečekané zdravotní problémy.

Apple Watch Series 3 jsou odolné proti vodě, ale neměly by přijít do kontaktu s mýdlem či šampóny, protože ty by mohly mít nepříznivý vliv na těsnění a akustické membrány.

Jedinou nevýhodu může skýtat výdrž na jedno nabití. V praxi tyto chytré hodinky zvládnou maximálně dva dny, což je méně, než nabízí konkurence. Aktuálně na hodinkách běží operační systém watchOS 4, který společnost Apple častými aktualizacemi vytrvale zdokonaluje.

Všechny chytré hodinky Apple Watch skýtají zajímavý bonus v podobě výměnných pásků. Těch je na trhu neuvěřitelné množství a snadno si vyberete na každý den úplně jiný. V tomto směru konkurence značně pokulhává.

Koupit výhodně na Alza.cz

Samsung Gear S3 Frontier 

Na rozdíl od Apple Watch jsou hodinky Samsung Gear S3 kompatibilní jak s iOS, tak i s Androidem. Mohou se pyšnit 1,3″ super AMOLED displejem s rozlišením 360 × 360, který je zároveň i úsporný – pokud displej zobrazuje černou barvu, pixely se nerozsvítí, a obrazovka tak v podstatě nespotřebovává žádnou energii. Displej kryje ochranné sklíčko Gorilla Glass SR+, které bylo vyvinuto speciálně pro nositelnou elektroniku. Hodinky se díky tomu stávají odolnějšími vůči nástrahám běžného života (např. poškrábání klíči).

Co se týče dalších specifikací, hodinky od Samsungu podporují bezdrátové nabíjení (podobně jako Apple Watch Series 3), mají NFC pro rychlejší spárování se smartphonem, nechybí jim ani certifikace IP68. Ta zaručuje voděodolnost hodinek. Odolnost proti soli však výrobce nikde neuvádí, tudíž zde mají Apple Watch jednu (pro někoho možná i klíčovou) výhodu. Samsung Gear S3 Frontier se pyšní baterií s kapacitou 380 mAh, výdrž se při běžném používání pohybuje na úrovni 4 dnů. Na hodinkách běží operační systém Tizen 2.3.2 a vnitřní paměť pro vaše aplikace činí 4 GB.

Koupit výhodně na Alza.cz

Garmin Fenix 5X Sapphire Gray Optic Black Band

Společnost Garmin cílí své chytré hodinky řady Fenix 5X na náročné sportovce, kteří se připravují na opakované zdolávání svých osobních rekordů. Pokud tedy rádi sportujete, Fenix 5X si zamilujete.

Ale pěkně popořádku. Hodinky jsou kompatibilní se dvěma hlavními platformami, s iOS a Androidem. Na vrchní straně najdeme 1,2″ LCD Chroma displej s rozlišením 240 × 240. Z toho vyplývá, že „Garminy“ mají v našem srovnání nejmenší rozlišení. To ale ve skutečnosti ničemu nevadí – ona je to dokonce výhoda. Hodinky díky tomu vydrží déle a při běžném používání se jejich výdrž vyšplhá až na neuvěřitelných 12 dní!

Konektivitu mají až na NFC v podstatě stejnou jako konkurence. Místo NFC si společnost Garmin přichystala překvapení a osadila hodinky technologií ANT+. To znamená, že si k Fenix 5X můžete připojit třeba další komponenty (např. hrudní pás), a ty mezi sebou budou komunikovat. Telefon si s chytrými hodinkami spárujete skrz Bluetooth, ale pochopitelně zvládají i WiFi.

Garmin Fenix 5X nabízí ještě další zajímavé výhody. Například předinstalované mapy, které jsou uložené v interní paměti s kapacitou 12 GB!

Koupit výhodně na Alza.cz

Vlastnost

Apple Watch Series 3

Samsung Gear S3 Frontier Garmin Fenix 5X Sapphire Gray Optic Black Band

Výdrž baterie

1–2 dny

3–4 dny

12 dní

NFC

×

WiFi

GPS/Glonass

/

Voděodolnost do

50 metrů podle normy ISO 22810:2010

neudává se

10 ATM

Podporované OS

iOS

Android, iOS

Android, iOS

Paměť

8 GB

4 GB

12 GB

Bezdrátové nabíjení

×

Pokud jste sportovně laděný typ, těžko budete hledat něco lepšího než Garmin Fenix 5X. Chcete s hodinkami sportovat, ale zároveň je nosit na společenské události? Samsung Gear S3 je zlatá střední cesta přesně pro vás. Uživatelé iOS naopak ocení Apple Watch, kde naplno využijí možnosti tohoto „jablečného“ systému s hromadou funkcí.

apple-watch-series-3-verge FB

Dnes nejčtenější

.