Zavřít reklamu

Ačkoliv nás od představení letošních iPhonů dělí ještě zhruba půl roku, na světlo světa pronikají čím dál častěji zajímavé informace, které nám některá tajemství ohledně nich rozkrývají. Díky nejnovější zprávě tchajwanského zdroje portálu DigiTimes, už například víme i to, kolik displejů plánuje letos Apple pro své iPhony koupit.

Zdroje z Asie tvrdí, že je letos Apple rozhodnut u svých dodavatelů objednat zhruba 250 až 270 milionů displejů, přičemž zhruba polovinu budou tvořit kvalitní OLED panely. Těch totiž chce jablečná společnost objednat asi 110 až 130 milionů, z čehož bude 70 až 80 milionů určeno pro menší iPhone X, čili budou mít 5,8”. Zbylé OLED displeje pak budou samozřejmě větší a Apple je použije pro své nové iPhony X Plus. Jejich displeje by totiž měly dosahovat obřích 6,5”.

Koncept iPhone X Plus od Martina Hájka:

Zkrátka nepřijde ani levnější LCD model iPhonu X, který by měl Apple prý letos též představit. Displejů pro tento model Apple objedná na 60 až 70 milionů, z čehož lze usoudit, že Apple tento model za hlavního tahouna letošních iPhonů i přes jeho nízkou cenu nepovažuje. Zbytek displejů pak připadne starším řadám iPhonů, které bude Apple letos též samozřejmě prodávat.

Takto vysoká čísla značí jediné – očekávání překonání rekordu. Pokud by totiž Apple skutečně všechny objednané displeje pro letošní iPhony použil a jimi osazené telefony by prodal, překonal by tím bez problému své dosavadní rekordy. Namátkou můžeme zmínit například loňský rok, kdy se Applu podařilo prodat na 216 milionů iPhonů, či rok 2015, kdy se vyšvihl na velmi dobrých 231 milionů.

Snad se tedy Applu letos podaří výrobu svých telefonů naplánovat tak, abychom se opět nesetkali s dlouhými čekacími dobami, které doprovázely loňský iPhone X. Toho byl totiž při jeho startu obrovský nedostatek, který navíc přetrvával poměrně dlouhodobě. To by se však samozřejmě u modelu, který má udávat trend jablečných telefonů pro dalších pár let, stávat rozhodně nemělo. Apple si je ale tohoto prohřešku samozřejmě moc dobře vědom a podle dostupných informací dělá vše pro to, aby byl letošek v tomto ohledu daleké lepší.

iphone x mensi vyrez fb

Dnes nejčtenější

.