Zavřít reklamu

Snili jste někdy o tom, že byste rádi na vašem iPhonu fotili fotky, které jen tak někdo nemá? V případě, že jste na tuto otázku odpověděli kladně, tak jste tady správně. V dnešní recenzi se totiž podíváme na objektiv Olloclip pro váš iPhone. Objektiv Olloclip není jen tak ledajaký objektiv. Má totiž mnoho výhod, které zcela jistě oceníte. Sice z vás neudělá profesionálního fotografa, ale alespoň se tomu můžete přiblížit tím, že budete mít fotky, které byste pouhým fotoaparátem iPhonu nevyfotili. Nebudeme zahálet, radši se na objektiv pojďme podívat.

Oficiální specifikace

Objektivy Olloclip jsou vyrobeny z velmi kvalitního a pocitově příjemného hliníku. Existuje samozřejmě více verzí objektivů Olloclip – já mám pro tuto recenzi zapůjčený Olloclip, který se skládá z dvojitého přibližovacího objektivu a na druhé straně se nachází Ultra-Wide čočka, tzn. čočka, díky které máte záběr, do kterého se vejde o mnoho větší okolí, než v případě kamery iPhonu.

Co je důležité zmínit je to, že objektivy jsou rozděleny podle modelů iPhonů. Pokud se tedy rozhodnete, že si koupíte Olloclip pro iPhone 6 a 6 Plus, nebude vám pasovat na iPhone 7 a jakýkoliv jiný iPhone. Proto se vždy pečlivě podívejte a přesvědčte, že jste si vybrali správný model Olloclipu konkrétně pro váš iPhone.

Balení

Balení, ve kterém vám Olloclip přijde, je rozhodně neobvyklé, a to v pozitivním směru. Začneme opět u krabičky, která je vzhledově obyčejná. Na přední straně se nachází vyobrazený Olloclip v kombinaci s iPhonem. Na zadních a bočních stranách můžeme najít ostatní specifikace objektivu. Krabička má odklopitelné čelo a po jeho odklopení na nás „vykoukne“ okno, díky kterému můžeme vidět do útrob balení. A co se tedy nachází uvnitř krabičky? Samozřejmě samotný objektiv Olloclip, ale to není zdaleka všechno. Mimo samotného objektivu se v obsáhlém balení můžete těšit na dohromady tři barevné držáky/kryty objektivu. K těmto držákům dostanete také brandovanou klíčenku Olloclip, včetně kroužku. U kvalitního objektivu nesmí taktéž chybět krytky obou objektivů a k nim pytlíček. Málem bych zapomněl na jednu věc, která je dá se říct z balení nejdůležitější, samozřejmě hned po objektivu samotném. Tou věcí je malý plastík, díky kterému můžete objektiv nasadit i na Pluskový model. Nakonec v krabičce naleznete ještě nějaké propagační materiály ve formě malých letáčků. Dle mého názoru je balení objektivu velice obsáhlé a určitě neurazí, ba naopak – velmi potěší.

Zpracování

Zpracování objektivu Olloclip doopravdy nemá snad žádnou chybu. Olloclip je vyrobený z prémiových materiálů a už na první dotek působí velice robustně. Jedna z nejlepších vlastností Olloclipu je ta, že pokud se rozhodnete objektiv použít, funguje tzv. oboustranně. To znamená, že když se rozhodnete zadním fotoaparátem fotit pomocí čočky Ultra-Wide, automaticky je objektiv přizpůsoben tak, že na přední kameře bude dvojitý optický zoom. Pokud se rozhodnete pro opačnou možnost, tzn. na zadní kameru dvojitý zoom a na přední Ultra-Wide, stačí vám, abyste objektiv vzali a otočili. Jedinou nevýhodou může být skutečnost, kdy máte na vašem displeji nalepené ochranné sklo – v tom případě se můžete potkat s problémy a používání Olloclipu spolu s ochranným sklem nedoporučuji. Objektiv není na iPhony s tvrzeným sklem stavěný a kdybyste se rozhodli jej se sklem použít, mělo by to dva následky. Za prvé byste mohli porušit strukturu těla objektivu, jelikož ochranné sklo má svou šířku. Druhý problém je ten, že by čočky nemusely stoprocentně sedět a výsledné fotky by nemusely být dobré. Pokud ale sklo nemáte, nic vám v používání Olloclipu nebrání.

Osobní zkušenost

Má osobní zkušenost s Olloclipem je skvělá a úplně jsem si tento objektiv zamiloval. Líbí se mi jeho jednoduchá instalace na telefon, kdy stačí, abyste jej na telefon nasadili a je hotovo. Zajímalo mě, jestli Olloclip na telefonu vydrží být připevněný i v případě, kdy se s telefonem různým způsobem manipuluje. Ku příkladu když telefon nesete v ruce a někam běžíte. Byl jsem mile překvapen, když jsem zjistil, že clip drží i v „extrémních“ situacích, kdy s telefonem až nepřirozeně pohybujete. Práce s Olloclipem je velice jednoduchá a myslím si, že v oblasti telefonních přídavných objektivů nemá konkurenci. Pokud se chcete podívat na fotky vyfocené pomocí tohoto objektivu, můžete tak učinit v galeriích níže.

Čočka s dvojitým optickým zoomem:

Čočka Ultra-Wide:

Největší rozdíl uvidíte v této galerii, jelikož jsem zde vyfotil objekt jak s pomocí Olloclipu (oba objektivy), tak bez Olloclipu. Jak je co vyfoceno je popsáno u jednotlivých fotek v popisku:

Závěr

Pokud hledáte objektiv pro váš iPhone, s klidnou duší vám můžu jen a jen doporučit objektivy od Olloclipu. Jejich těla jsou vyrobena z pevného hliníku, a tak vydrží i případný pád. Všechno to doplňuje jednoduchá instalace na zařízení. K samotnému objektivu obdržíte také více, než obsáhlé balení, které obsahuje držáčky, klíčenku a k tomu i krytky na čočky s pouzdrem. Navíc, pokud o objektivu od Olloclipu uvažujete, mám pro vás přichystaný i slevový kód, který naleznete v odstavci níže.

Slevový kód

Ve spolupráci se společností iPouzdro.cz jsme si pro vás opět připravili 10% slevový kód, který můžete na všechny objektivy Olloclip uplatnit. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „lsaolloclip„. Kód je platný do 19. března 2018, a proto určitě neváhejte a uplatněte jej co nejdříve.

Závěr

Veškeré objektivy od Olloclipu můžete zakoupit buď z odkazu výše a nebo přímo na prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha.

rsz_ipouzdroprodejna
olloclip_ipouzdro_Fb

Dnes nejčtenější

.