Zavřít reklamu

Steve Jobs se přesně před 27 lety, tedy konkrétně 18. března 1991, oženil s 27letou přítelkyní Laurene Powell. Svatby se tehdy zúčastnilo pouze pár jejich přátel a jejich rodina. Svatební obřad s hostinou se odehrál v hotelu Ahwahnee v Yosemitském národním parku.

Jobs se poznal s Powell v říjnu roku 1989, tedy krátce poté, co spatřil světlo světa jeho počítač NeXT Computer. V říjnu roku 1989 měl totiž přednášku na škole Stanford Business School zvanou View From the Top. Powell na dané škole studovala, přičemž na prezentaci Jobse přišla pozdě. Sedla si do první řady, a potom se s ním bavila. Přesně nevěděla, kdo je Jobs, dokonce si ho podle jejích slov spletla se zakladatelem Microsoftu Billem Gatesem.

Ovšem známí Powell a Jobse však nesouhlasili s tím, co Powell tvrdila o jejich seznámení. Podle nich se setkávali už déle. Tak či onak, Jobs požádal Powell, aby zašli na rande a poznali se blíže. První den roku 1990 ji dokonce požádal o ruku, ale poté se ke svatbě příliš neměl. Ale nakonec v říjnu roku 1990 koupil snubní prsten.

Předtím, než začal chodit s Powell, randil několik let s Tinou Redse. Dokonce se spekulovalo o svatbě, avšak Redse řekla, že žádost o ruku Jobse odmítla.

Svatba Jobse a Powell se konala v březnu roku 1991. Zúčastnilo se jí přibližně 50 lidí, přičemž mezi hosty byl i adoptivní otec Jobse – Paul Jobs. Oddal je buddhistický mnich Kubon Chino. Po obřadu hosté ochutnali veganský svatební dort, který vypadal jako skalní útvar Half Dome nacházející se v Yosemitském národním parku.

Jobs a Powell spolu měli tři děti a zůstali spolu až do smrti Jobse, tedy do roku 2011.

jobs powell

 

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.