Zavřít reklamu

Spojit eleganci a odolnost nebývá u produktů mnohdy jednoduché. Obzvlášť pokud je řeč o obalech pro telefony, tak v drtivé většině případů narazíte buďto na elegantní kryty, kde musíte oželit odolnost, nebo naopak na skutečně masivní pouzdra, která sice ochrání, ale o povedeném designu se mluvit nedá. Společnosti Richmond & Finch se však podařilo spojit pozitiva z obou táborů a zároveň vytvořit vkusné obaly. A právě na pár z nich se v dnešní recenzi podíváme.

Obaly Richmond & Finch cílí svým designem především na něžná pohlaví, avšak i pánové si přijdou na své. Zatímco pro dámy jsou připraveny obaly s motivem kůže, růžového mramoru, třešně nebo tropických listů, pro muže je jako dělaný motiv kamufláž, tedy obal s maskáčovým vzorem.

Velkou výhodou obalů je jejich vysoká odolnost. Většina z nich totiž spadá do série 360, což značí, že dokáží ochránit telefon skutečně ze všech stran. Obaly z této kategorie jsou složeny ze dvou částí. Základem je kryt z tvrzeného polykarbonátu s matnou povrchovou úpravou, jehož zadní část je ještě obohacena o kovový prvek s logem společnosti. Pro skutečnou ochranu je ale přidána ještě druhá část v podobě gumového rámu, která chrání tlačítka, celou spodní stranu telefonu a pak hlavně také displej, jelikož přesahuje přes jeho hrany. Díky tomu je telefon chráněný i při ošklivějších pádech. Zároveň ale gumový rámeček zajišťuje, že se postranní tlačítka mačkají snadno a lehce.

Co se vystouplé zadní čočky fotoaparátu týká, tak i ta je s krytem zcela chráněná. Obal je totiž silnější než výška čočky, a tak můžete telefon položit na stůl a nemusíte se obávat, že by se fotoaparát, respektive rámeček okolo něho, poškrábal. V ruce se dobře drží všechny varianty obalu a dokonce ani edice kamufláž s matnou úpravou v dlani neklouže. Jediným negativem je tak jen hůře přístupný postranní přepínač nad tlačítky pro regulování hlasitosti, což se ale týká pouze série 360 – klasické obaly Richmond & Finch mají tlačítka a přepínač plně přístupná.

Kryty je možné zakoupit ve výše uvedených barevných variantách. Dostupná je verze jak pro iPhone 6S/7/8, tak i pro nejnovější iPhone X.

Richmond & Finch kamuflaz FB

Dnes nejčtenější

.