Zavřít reklamu

Steve Jobs byl bezesporu jedna z nejdůležitějších osobností technologického průmyslu posledních minimálně padesáti let. Není se tak čemu divit, že se do mapování jeho života pustilo již spoustu spisovatelů či filmařů, kteří se jej pokusili běžným lidem přiblížit přesně takový, jaký ho Steve žil. Za pár měsíců by však měla vyjít kniha, která by měla teoreticky strčit všechny dosavadní počiny do kapsy. Její autorkou totiž bude jeho nejstarší dcera, Lisa Brennan-Jobs .

Kniha, kterou devětatřictiletá Lisa píše, by měla být podle dostupných informací spíš jakýmsi líčením vzpomínek, které však nebudou vždy jen růžové. Podle vydavatele knihy Grove Press totiž zachycuje opravdu spoustu nepěkných událostí které si musela Lisa ve svém dětství prožít. Není žádným tajemstvím, že se s jejím otcovstvím Steve dlouhou dobu nesmířil a dokonce jej i jednu chvíli striktně odmítal. Jobs zašel dokonce tak daleko, že se s dcerou odmítl vídat a platil na ní pouze poplatky ve výši 385 dolarů na měsíc, které se později zvedly na 500 dolarů.

O několik let později však Jobs připustil, že na svou dcera zcela nezanevřel a počítač Lisa, za který sklidil Apple velký úspěch, pojmenoval právě po své dceři. Tím tak popřel tvrzení, že je název Lisa jen zkratkou slov Local Integrated System Architecture. Steve Jobs nakonec ke své dceři cestu přeci jen našel a až do své smrti s ní udržoval úzký vztah. Ve své závěti ji údajně obdaroval i velkou spoustou peněz.

Kniha Jobsovy dcery bude velmi zajímavá i z toho důvodu, že o vztahu s otcem Lisa ještě nikdy předtím nehovořila. Je tedy možné, že se v ní rozkryjí nové skutečnosti o otci jablečné společnosti, které by mohly nejednoho fanouška této společnosti velmi zajímat.

Pokud byste se tedy o životě Steva Jobse dozvěděli rádi něco nového a zajímá vás tento člověk spíše z hlediska osobnosti než vedení společnosti, počkejte si do 4. září. V tento den by se totiž měla tato kniha začít prodávat.

jobs s dcerou

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.