Zavřít reklamu

Předevčírem jsme vás na našem webu informovali o tom, že se francouzský ministr financí rozhodl zažalovat Apple a Google za to, jak jednají se začínajícími společnostmi a vývojáři. Podle ministra jsou totiž podmínky, které si tyto společnosti nastavily, poměrně nestandardní a lze se na ně dívat i jako na nekalé obchodní praktiky. To však Apple důrazně odmítá.

Jablečná společnost se již k celé situaci vyjádřila s tím, že je obvinění naprosto mylné. Apple má totiž podle svých slov s francouzskými vývojáři velmi silné vztahy a na poplatcích z App Storu jim vyplatil již jednu miliardu eur. Ve svém prohlášení pak poukazuje na to, že se někteří vývojáři vypracovali právě díky Applu, který se snaží své systémy neustále rozvíjet a umožňovat tak vývojářům vytvářet zcela nové věci.

Krom této obhajoby je pak Apple prý plně odhodlaný s francouzskými soudy spolupracovat a poskytnout jim veškeré dokumenty týkající se různých transakcí, aby se toto “nedorozumění”, jak celou kauzu Apple nazývá, podařilo vysvětlit. Postoj k francouzským vývojářům pak Apple samozřejmě kvůli tomuto problému nezmění a bude je i nadále podporovat v jejich práci.

Toto vysvětlení však nejspíš stačit ministru financí nebude a v boji s Applem a Googlem bude i nadále pokračovat. Pravidla, mezi které údajně patří například jednostranné měnění smluvních podmínek ze strany společností, jsou totiž podle něj naprosto nepřijatelné a absolutně nekorespondují s přesvědčením o zdravé ekonomice.

Nechme se tedy překvapit, jak se celá situace ohledně tohoto sporu vyvrbí a zda bude nakonec Apple skutečně muset zaplatit tučné pokuty. Vzhledem k tomu, že je však tento problém poměrně zapeklitý a Apple má v oblibě se velmi často odvolávat, bude nejspíš spor velmi dlouhý.

app store

Dnes nejčtenější

.