Zavřít reklamu

Není tomu ani měsíc, co se ve světě objevily první náznaky toho, že se Spotify chystá v budoucnu vytvořit vlastní chytrý reproduktor. Jelikož je  však Spotify zaměřeno výhradně na streamování hudby, jeho hlavním konkurentem by byl nejspíše HomePod od Applu, který vyniká právě skvělým zvukem. Že to Spotify myslí v tomto odvětví opravdu vážně pak ukazuje i jeho čerstvý krok.

Portálu TechCrunch se podařilo zjistit, že začalo Spotify tajně testovat svého vlastního hlasového asistenta. Ten je zatím dostupný jen pro malou skupinu uživatelů, kteří skrze něj mohou Spotify ovládat. Tento test pak nakonec potvrdila i samotná společnost, která však nezapomněla zdůraznit, že se zatím jedná o pouhý pokus.

Spouštění hlasového asistenta vypadá alespoň podle videa zcela standardně. V pravém dolním rohu naleznete tlačítko pro jeho aktivaci. Následně jej pak můžete ovládat pomocí jednoduchých příkazů typu “Přehraj toho a toho interpreta  či  ten a ten žánr”. Ačkoliv je i podle videa poměrně jasné, že je tato funkce teprve v začátcích, může naznačovat to, že se v budoucnu skutečně chytrého reproduktoru ovládaného hlasem posluchače dočkáme. Ostatně, hlasové ovládání samotné aplikace v telefonu by totiž moc smysl nedávalo. Respektive, využití by u uživatelů sice našlo, daleko větší potenciál by však mělo samozřejmě v chytrém reproduktoru.

Šel tomu Apple naproti?

Pokud by se Spotify skutečně podařilo vytvořit svůj reproduktor dostatečně kvalitní a dokázalo by s ním konkurovat kvalitnímu zvuku HomePodu, byl by to pro Apple nejspíše poměrně tvrdý oříšek. Spotify je totiž v porovnání s jeho Apple Music pořád daleko více využívané a tudíž je možné, že by někteří zákazníci jablečné společnosti sáhli raději po reproduktoru od této společnosti. Apple navíc přehrávání Spotify na HomePodu umožňuje pouze přes AirPlay, což je však pro některé uživatele poměrně otravné a raději sáhnou po něčem, co zvládne Spotify přehrát již v základu.

Uvidíme, zda se tedy nakonec Spotify skutečně v následujících měsících či letech svým prvním fyzickým produktem pochlubí či nikoliv. Boj mezi ním a ostatními reproduktory by však mohl být poměrně zajímavý.

Dnes nejčtenější

.