Zavřít reklamu

Když Apple vloni v září představil světu Animoji, kterými se mohou bavit majitelé prémiového iPhonu X, mnoho lidí si ťukalo na čelo a tuto novinku považovalo za zbytečnost, kterou nikdo nevyužije. Ostatně, i mnoho konkurenčních technologických společností si z Applu lehce utahovalo. Po nějakém čase se však ukázalo, že jsou Animoji mezi uživateli oblíbení, což znamenalo pro ostatní výrobce jediné – vytvořit si vlastní podobnou zábavičku, kterou svým zákazníkům nabídnou. Netrvalo tak dlouho a se svou modifikací přispěchal i Samsung, který ji vnukl nejnovějším Galaxy S9 a S9+. Jak si však jeho AR Emoji, jak je jihokorejský gigant nazval, oproti těm od Applu vedou?

Apple používá pro dokonalou synchronizaci s tváří uživatele TrueDepth kamerku, která dokáže obličej uživatele dokonale zmapovat. Kamerka totiž analyzuje více než padesát mimických svalů na obličeji, díky čemuž tak Animoji okopírují i ten nejmenší posunek na tváři. Ať už hýbete obočím, bradou, očima, rty či nosem, Animoji se po vás budou dokonale opičit. Tím se však Samsung úplně chlubit nemůže. Své AR Emoji totiž rozpohyboval svou vlastní technologií, která se však s TrueDepth od Applu nedá příliš porovnávat. V praxi to znamená, že je ovládání animovaných ksichtíků od Samsungu o něco složitější a nemůžete od nich čekat, že zachytí každý pohyb vaší tváře.

Co však ztratil Samsung na přesnosti, to dohnal na možnostech přizpůsobení. Zatímco Apple nabízí svých Animoji jen několik, Samsung má AR Emoji plno a navíc u nich nabízí možnost mnoha úprav a přizpůsobení. Vytvořit si můžete dokonce svou vlastní postavičku po vzoru Bitmoji, které můžete znát například ze Snapchatu.

Podtrženo, sečteno, Animoji Applu i AR Emoji mají něco do sebe a záleží jen na gustu uživatele, jaké si zamiluje více. Pokud je pro vás důležitější možnost přizpůsobení, nejspíš totiž sáhnete po Samsungu. Pokud však preferujete spíše kvalitu nad kvantitou, Apple je jasná volba.

maxresdefault

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.