Zavřít reklamu

Když vloni v červnu ukázal Apple světu poprvé HomePod, prezentoval jej jako chytrý reproduktor, který bude vynikat jednak zvukem a druhak integrací chytré asistentky Siri, kterou známe z ostatních jablečných produktů. Podle nejnovější zprávy to však vypadá, že Apple s implementací Siri při vývoji HomePodu zprvu možná vůbec nepočítal a HomePod vyvíjel pouze jako hudební reproduktor.

Web The Information zveřejnil poměrně zajímavý příběh z úst bývalých zaměstnanců Applu, kteří se v něm krom vývoje Siri zaměřují právě na jablečný chytrý reproduktor. Podle zdrojů portálu se totiž týmy pracující na HomePodu a na Siri poprvé setkaly až v roce 2015, v té době však již podle dostupných informací vývoj HomePodu dávno probíhal (první prototypy prý již Apple měl zhruba v roce 2012).

Když Apple Siri poprvé ukázal světu, vzbudil jí velký zájem. S velkým zájmem však přichází ruku v ruce intenzivní testování spoustou uživatelů, kteří v ní začali objevovat značné chyby. Opravy však vývoj značně zbrzdily a dokonce tým prý rozhádaly. Vedoucí pracovníci se totiž zkrátka nedokázali shodnout na směru, kterým by se měla Siri přesně ubírat, což však samozřejmě nebylo pro její fungování též to pravé ořechové.

HomePod:

Příchod Alexy vše změnil

Studenou sprchu pak Applu připravil konkurenční Amazon se svým reproduktorem Echo, který se poprvé světu ukázal v roce 2014. Reproduktor totiž disponoval umělou asistentkou Alexou, která měla též velmi solidní potenciál. A právě jako reakci na tento produkt se proto Apple nejspíše rozhodl do svého HomePodu implementovat Siri, kterou se pokusil v minulých letech alespoň částečně doladit tak, aby se na ní špatné rozhodnutí z minulých let podepsaly co nejméně. Kdyby tak však Amazon neučinil, je možné, že HomePod spatří světlo světa mnohem dříve.

Těžko říci, zda je podobný příběh zcela pravdivý či nikoliv. Faktem však je, že je jablečná asistentka v ne zcela ideálním stavu i podle jejího otce (psali jsme zde). Je tedy klidně možné, že u jejího vývoje skutečně v minulých letech Apple velmi tápal a teď se snaží své chyby zalátat. Snad se tedy v budoucnu Siri výrazně zlepší a její užívání bude pro uživatele daleko příjemnější a snadnější.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.