Zavřít reklamu

Fitbit dnes představil své nové chytré hodinky Versa, kterými by rád konkuroval dominantním Apple Watch. Těm se krom spousty funkcí přibližují i svým designem a hliníkovým tělem. Pojďme si tedy tyto hodinky alespoň v krátkosti představit.

Nové chytré hodinky Versa jsou podle slov Fitbitu nejlehčími kovovými smartwatch minimálně na americkém trhu. Jejich tělo je totiž vyrobeno z ultratenkého eloxovaného hliníku, který je po hranách mírně zkosený a hodí se prý jak na malá, tak i na velká zápěstí. Poměrně zajímavá je i výdrž baterie těchto hodinek, která je prý více než čtyřdenní.

Fitbit Versa má mnoho funkcí, na které jsme byli zvyklí již z minulých chytrých náramků či hodinek od této společnosti. Nechybí tak například sledování tepové frekvence, předdefinované tréninky, analýza spánku, NFC využitelné například pro bezkontaktní platby, průvodce dýcháním či úložiště pro hudbu či různé notifikace na zprávy či hovory. Hodinky jsou též samozřejmě vodotěsné do 50 metrů. V hodinkách běží speciální Fitbit OS 2.0, který obsahuje nový personalizovaný řídící panel, díky kterému by mělo být celkové zacházení s hodinkami o něco jednodušší a přehlednější. Hodinky si navíc budete moci přizpůsobit díky aplikacím. Propojení s telefonem pak funguje skrze klasický Bluetooth. Hodinky pak seženete ve stříbrné, černé a růžové variantě. Pásky k nim jsou samozřejmě vyměnitelné.

features fitbit

Postupem času by měl Fitbit přidat do nového Fitbit OS 2.0 novinku, díky které by mohly být hodinky ještě osobnějším pomocníkem ke každodennímu životu. Z naměřených dat či dat získaných z telefonu by totiž měly samy vytvářet různé události či tréninkové plány na míru šité jejich uživatelům. Tato novinka však přijde až později v tomto roce, takže o ní zatím bohužel příliš nevíme.

Zaměřeno na děti

Krom těchto hodinek pak představil Fitbit i sportovní náramek určený dětem, který pojemenoval Fitbit Ace. Tento náramek bude sledovat ušlé kroky, celkovou aktivitu a analyzovat i dětský spánek. Náramek pak vydrží na jedno nabití zhruba pět dní. Náramek bude dětem připomínat, aby se pohybovaly, za což je pak následně odmění odznáčkem jako tomu je právě u Apple Watch. Fitbit též brzy zahájí každodenní a celotýdenní výzvy, ve kterých budou mezi sebou moci soutěžit jak rodiny, tak například i přátelé. Pro rodiny tu pak bude i specialita v podobě “Family Faceoff”, což bude výzva založená na tom, který z členů rodiny udělá za pět dní nejvíce kroků.

Dětský Fitbit Ace startuje na ceně 99,95 dolarů a dostupný by měl být později v květnu tohoto roku. Smartwatch Fitbit Versa pak startují na 199,95 dolarech a jejich dostupnost uvádí Fitbit do tří až čtyř týdnů. Detailní informace si pak můžete přečíst na oficiálním webu výrobce.

Versa_InBoxSE_106_wScreens_CMYK

Dnes nejčtenější

.