Zavřít reklamu

Na našem webu se můžete poměrně často dočíst o nových seriálech, které Apple chystá pro svou budoucí video nabídku. Podle zpráv, které se začaly šířit zhruba v polovině loňského roku, by se totiž ráda jablečná společnost prosadila i ve filmovém průmyslu a svým zákazníkům nabídla originální pořady z vlastní dílny.

Ačkoliv je o chystaných pořadech poměrně dost informací, jejich start je v tuto chvíli zahalen tajemstvím. Ostatně, chystání svého video obsahu nekomentuje ani sám Apple a veškeré úniky tak jsou spíše shodou šťastných událostí. Včera se však konala na události SXSW diskuze, které se zúčastnil i Eddy Cue, který se v Applu stará právě o služby typu iTunes, takže do jeho kompetence spadá právě chystaná videotvorba. Moderátorovi diskuze to tak samozřejmě nedalo a na chystané seriály se Cua zeptal.

Budou vynikat kvalitou

Dva originální pořady Applu, Carpool Karaoke a Planet of the Apps, již na Apple Music nějakou chvíli běží. Podle kritiků však není ani jeden z těchto pořadů úplně povedený a ani jejich divácká základna nedosahuje nejspíše tolika lidí, kolik by si Apple představoval. Jeden by tak řekl, že zvolila jablečná společnost při jejich tvorbě špatný recept a je potřeba jít alespoň částečně ve šlépějích zaběhlých matadorů typu Netflix či HBO. To však Apple podle Cua v žádném případě nechce. “Nesnažíme se prodat nejvíce smartphonů na světě, nesnažíme se o to ani u aplikací či u podobných věcí. Naším cílem je ale produkt udělat co nejlépe dokážeme,” líčí Cuo filozofii Applu, kterou naznačuje, že se nechce hnát ve své videotvorbě za vytvářením desítek zbytečných pořadů, ale raději vytvoří pár opravdu kvalitních děl. “Všechno, co vytváříme, by mělo být velmi kvalitní, čímž ve srovnání s Netflixem či Amazonem vynikneme,” tvrdí Cue.

Netflix by byl krok zpět

Krom toho, jakým směrem se má video tvorba Applu ubírat, se pak moderátor Eddyho vyptával i na poměrně ožehavé téma – nákup Netflixu. Právě koupě této služby byla totiž podle mnohých analytiků poměrně pravděpodobná a Applu by ušetřila starosti ohledně vytváření vlastního obsahu. To však podle Cua není ta správná cesta a proto se po ní Apple nevydá. “Obecně platí, že jsme v historii Applu žádných obřích akvizic nedosáhli. Vysvětlení hledejte ve staré známé citaci hokejisty Gretzkyho. Ten říkával: “Bruslím tam, kde puk bude, nikoliv, kde je.”” Podle těchto slov je tedy víceméně jasné, že by byl pro Apple nákup Netflixu spíše krokem zpět, než chytrým tahem do budoucna.

Uvidíme, kdy se tedy prvních vlaštovek z dílny Applu dočkáme a zda budou stát skutečně za to. Podle slov Cua se však máme rozhodně na co těšit.

eddy-cue-fb

Zdroj: engadget

Dnes nejčtenější

.