Zavřít reklamu

Na začátku loňského roku uzavřel Apple brány svého nejikoničtějšího obchodu, který se nachází na 5. Avenue v New Yorku. Cílem celé rekonstrukce, která měla být podle některých zpráv dokončena již na konci letošního října, má být výrazné zvětšení plochy obchodu, díky čemuž nabídne jablečná společnost svým návštěvníkům daleko větší komfort. Ačkoliv v tuto chvíli přesně nevíme, zda je harmonogram prací zcela dodržen, podle nejnovějších fotografií to vypadá, že bychom se cíli skutečně přibližovat mohli.

O víkendu se na internetu objevily zajímavé fotografie, které zachycují lešení na místě, kde stávala ikonická prosklená kostka, díky které jste Apple Store viděli již z pořádné dálky. Ta však samozřejmě kvůli rekonstrukci zmizela a s jejím návratem se dalo počítat právě v poslední etapě prací. Je tedy poměrně pravděpodobné, že dělníci skleněnou kostku již brzy na své místo navrátí, což bude značit jediné – projekt míří zdárně do finiše.

Na snímku z Instagramu pak můžete vidět, jak vypadalo staveniště ještě bez lešení. Na poměrně rozsáhlém placu, respektive střeše budovy, jsou krásně vidět světlíky, kterými bude do obchodu pronikat denní světlo. Ostatně, práce se světlem je pro Apple v jeho obchodech velmi důležitá.

Velkolepé otevření se blíží

Jak už jsem psal výše, Apple se rozhodl svůj nejslavnější obchod výrazně předělat a rozšířit. Ze stávajících 32 000 čtverečných stop (tedy zhruba 2973 metrů čtverečných) totiž obchod naroste na 77 000 čtevrečných stop (7154 metrů čtverečných). Není tedy pochyb o tom, že bude nové jablečné království vskutku rozsáhlé a nabídne toho v porovnání s jinými Apple Story opravdu spoustu navíc. Podle dostupných informací se můžou návštěvníci těšit například na speciální místnost věnovanou produktům Beats.

Snad se tedy brány této jablečné mekky rozevřou již brzy a první návštěvníci okusí její atmosféru. Podle slov šéfky maloobchodu Angely Ahrendts ze září loňského roku by to mělo být později v tomto roce, tedy nejspíše právě v říjnu 2018, což byl původní plán. Třeba se však podaří rekonstrukci uspíšit. Nechme se tedy překvapit.

cube-frame

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.