Zavřít reklamu

Patříte mezi tu sortu uživatelů, kteří si nelámou hlavu s tím nad svým počítačem například svačit a pár drobečků do jeho klávesnice utrousit? Pak vás následující řádky možná zaujmou. V následujících letech bychom se totiž mohli dočkat klávesnic, kterým nebudou tyto nečistoty absolutně vadit.

Nečistoty, které mohou čas od času do klávesnice napadat, mohou uživatele poměrně nepříjemně potrápit. Není to však jen o tom, že jdou jednotlivé klávesy hůře stisknout či se po jejich stlačení ozve nepříjemné drcení právě drobků pod ní. Cukr v klávesnici může například korodovat různé kontakty a tím klávesnici v dlouhodobém horizontu poškodit. O rozlitém pití se pak nejspíše již zmiňovat nemusíme vůbec. To vše by však mohl vyřešit poměrně zajímavý patent Applu, který si jablečná společnost zaregistrovala již v roce 2016.

screen_shot_2018_03_09_at_11-50-20_am-png

Ačkoliv je podle Applu nynější technologie Butterfly (čili motýlkový mechanismus), který je použit u nových MacBooků Pro a 12” MacBooku proti různým nečistotám daleko odolnější, dokonalý bohužel není. Proto bychom se mohli v budoucnu dočkat jakéhosi speciálního těsnění, které by právě vniknutí jakýmkoliv objektům přímo pod jednotlivé klávesy zabráni. Díky tomu by tak nemuselo klávesnicím jablečných počítačů uškodit ani již zmíněné polití kapalinou.

Těžko v tuto chvíli říci, zda se Apple rozhodne podobnou technologii u chystaných klávesnic skutečně nasadit či nikoliv. Ačkoliv je to totiž velmi zajímavý nápad, jedná se zatím pouze a jen o patent a tudíž není nikde psáno, že se někdy v budoucnu skutečně objeví. Není však pochyb o tom, že by to znamenalo slušnou revoluci.

macbook-pro-touch-bar-fb-11

Dnes nejčtenější

.