Zavřít reklamu

Licenční program MFi, který umožňuje výrobcům příslušenství pro iPhony, iPady a iPody obdržet pro svůj produkt speciální certifikát funkčnosti přímo od Applu, se dočkal poměrně zajímavé změny. Nikoliv však v samotném udělování, ale v logu, které výrobci vlastnící certifikát na své produkty přidávají. Jablečná společnost jej totiž aktualizovala a poměrně výrazně zjednodušila.

Pokud si v budoucnu zakoupíte příslušenství pro váš jablečný produkt a budete trvat na certifikace MFi, díky čemuž máte zjednodušeně řečeno zaručenou jeho funkčnost (protože se takto označnený produkt stává oficiálním příslušenstvím), na obalu produktu se již nesetkáte s logem, vedle kterého je vyobrazena miniatura produktu, ale pouze s názvem vedle nakousnutého jablka. Krom toho se pak změnilo i pořadí produktů v samotném logu. Zatímco ve starém logu byl první iPod, druhý iPhone a třetí iPad, v novém logu naleznete na prvním místě iPhone, na druhém iPad a iPod až na místě třetím.

mfi-logos-new-old-2018-update

Jablečná společnost chce nejspíše touto změnou jednak celkový design loga zjednodušit a druhak poukázat pořadím produktů na jejich důležitost. Právě iPhone je totiž v portfoliu Applu suverénně nejdůležitějším produktem, zatímco sláva hudebního přehrávače iPod pomalu ale jistě upadá.

Nová loga byla poprvé představena již před několika týdny, přesněji na začátku února. Od té doby pak mají výrobci přesně 90 dní na to, aby obaly pro své produkty předělaly a opatřily je logy novými. Vzhledem k tomu, že je však tvarově takřka nezměnily, to problém nebude.

A jak se nová loga líbí vám? Kupovali jste si raději příslušenství opatřené staršími logy, nebo se vám nynější design líbí více?

apple-mfi-logos-update-2018

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.