Zavřít reklamu

Hodnota jablečné společnosti stoupá v posledních měsících strmě vzhůru a podle všech předpokladů bude již poměrně brzy atakovat hranici bilionu dolarů, což se v minulosti ještě žádné jiné společnosti nepodařilo. Podle vývoje trhu to však vypadá, že by mohlo toto prvenství Applu o chloupek uniknout. Tuto obří hranici sice překoná, je však možné, že “až” druhý.

Agentura Reuters se na nynější situaci na trhu zaměřila a všimla si poměrně zajímavé věci. Ačkoliv je růst ceny akcií Applu velmi dobrý a za uplynulý rok poposkočily o 24 %, oproti Amazonu je toto číslo poměrně malé. Cena jeho akcií totiž vystoupala ve stejném časovém období o 83 %.I díky tomu se tak jeho cena zvýšila na velmi slušných 752 miliard dolarů. To je sice o více než 140 miliard dolarů méně než je cena Applu (897 mld dolarů), nicméně podle tohoto strmého růstu by mohl Apple poměrně brzy dorovnat.

pdfnews.asp

Podle růstu obou společností z minulých měsíců tak vytvořila agentura Reuters graf, který překonání hranice jeden bilion dolarů ukazuje. Z grafu je jasně patrné, že pokud se podaří Amazonu jeho růst udržet, mohl by těsně Apple předběhnout a stát se první společností světa s hodnotou jeden bilion dolarů. Jablečná společnost by pak tento milník překonala jen pár dní o něm. Tento závod by pak měl gradovat už v první polovině srpna letošního roku. Do konce letoška by se pak podle Reuters žádná jiná společnost přes jeden hodnotu jeden bilion nepřehoupla.

Nechme se tedy překvapit, jak tento závod dopadne. I druhé místo by však bylo samozřejmě velkým úspěchem. Jak už to tak ale bývá, svět si vždy pamatuje spíše vítěze. Snad jím tedy bude Apple.

Tim Cook Apple money rich FB

Dnes nejčtenější

.